Thursday, 31 October 2013

Capaian URL Blog kakitravelkhairuddin Ke SUBMIT EXPRESS

Tips Hantar URL Blog ke Lebih 40 Enjin Carian


Tips menghantar URL saya perolehi dari Blogger terkenal Hasrul Hassan.com. Hasilnya memuaskan hati saya. Tujuan adalah untuk menaikkan trafik serta menjadi tarikan para pembaca di serata dunia untuk melawat blog anda
.
Untuk keterangan lanjut sila layari blog berikut :

http://www.hasrulhassan.com/2013/10/tips-hantar-url-blog-ke-lebih-40-enjin.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+hasrulhassan+%28Panduan+OHBlogger+Blogspot+Malaysia%29
Berikut adalah hasil keputusan apabila saya submit sekali sahaja ke SUBMIT EXPRESS (Klik). Selain itu, anda boleh submit blog anda ke Yahoo dan Goggle. Semua perkhidmatan adalah secara percuma. Setelah berbuat demikian, sudah pasti blog anda akan disenaraikan di enjin carian yang disenaraikan sahaja. Hantar sekali sahaja dalam masa sebulan. Jika lebih,anda akan dikenakan tindakan yang sewajarnya.




Free Website Submission (Submit to SUBMIT EXPRESS)


Our submission script will submit your website URL to 70+ top search engines for free, including Google.

BELOW ARE YOUR SUBMISSION RESULTS:
Jayde ... successful
Scrub the Web ... successful
ExactSeek ... failed
Fyber Search ... successful
InfoTiger ... successful
WalHello ... failed
EntireWeb ... successful
WebSquash ... successful
Anoox ... failed
GhetoSearch ... successful
Feedplex ... successful
Amfibi ... failed
Active Search Results ... successful
SurfSafely ... failed
WhatUSeek ... failed
Amidalla ... failed
Secret Search Engine Labs ... successful
Acoon ... failed
Boitho ... successful
MyaHint ... failed
SearchSight ... failed
Claymont ... successful
DO THE FOLLWING SUBMISSIONS MANUALLY:
IN ADDITION YOUR SITE WILL BE LISTED IN THE BELOW META SEARCH ENGINES:
  • All the Web
  • Alta Vista
  • AOL
  • Beauco Up!
  • Clusty
  • CurryGuide
  • Dogpile
  • Excite
  • Family Friendly Search
  • Fazzle
  • Find Info
  • Galaxy
  • GigaBlast
  • Go.com
  • Hotbot
  • IceRocket
  • Info.com
  • InfoGrid
  • InfoSpace
  • Internet Sleuth
  • Ixquick
  • iZito
  • Kanoodle
  • Kartoo
  • Lycos
  • Mamma
  • MetaCrawler
  • MetaEureka
  • Netscape
  • One Page MultiSearch Engines
  • Proteus
  • Scrub the Web
  • Search Hippo
  • Search the Web
  • Search.com
  • SurfWax
  • Teoma
  • Turbo10
  • WebCrawler
  • ZapMeta
  • Highway 61
  • 37.com
  • One Seek
  • MetaSpider
  • MegaGo
Your listing will appear on the above search engines anywhere from one day to usually 6 weeks. If you cannot find your listing try searching for your URL. There are several factors that may block you from being listed on the above search engines or penalize your rankings. Order our 75,000 search engine submission and one of our analysts will evaluate your site for any such problems and we'll also send you a list of things you can do to improve your rankings.

Di sini, saya ingin merakamkan setinggi penghargaan kepada Blogger terkenal, Hasrul Hassan di atas perkongsian ilmu.  Semoga kalian telah mendapat manfaat dari penulisan saya. 

28 comments:

  1. wah...cik akak memang tak faham bab cam nie....huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah. Tujuan adalah untuk mendaftar di dalam enjin carian.

      Delete
  2. wah bagusnye
    nak try jugak la nanti
    thanks sharing dgn kami
    isi tabung nuff sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selain goggle dan yahoo, kita perlu mendaftar di enjin carian yang lain.

      Delete
  3. Saya pun tak berapa nak faham lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lama-kelamaan akan faham juga. Pendaftaran itu bertujuan sebagai promosi memudahkan pencarian blog kita.

      Delete
  4. heheheh..nak kena study lbh sikit kathy ni...

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. Insyallah...dipermudahkan segala urusan oleh Allah.

      Delete
  6. otak pusing2, mata blink2... hehehee, kena bljr lg ne almklumlah lemah dlm bab2 ne semua =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah...dipermudahkan segala urusan oleh Allah.

      Delete
  7. tadi pun ada baca kat blog mr. HH :)

    ReplyDelete
  8. Paling penting daftar dan hantar ke Google dan Bing/Yahoo....kerana lebih 70% pengguna internet menggunakan enjin carian ini utk membuat carian

    ReplyDelete
    Replies
    1. Google dan Bing/Yahoo adalah enjin carian yang utama.

      Delete
  9. dah trt dah lepas baca dekat blog HH

    ReplyDelete
  10. nice sharing =) sma2la tmbah ilmu bab SEO ni..

    ReplyDelete
  11. pernah dah buat. tapi bnda ni nk kena sentiasa ping balik.. cma tak bleh selalu sangat. bila entah last time buat dah x igt.. hmm.. nkkena ping balik ni...

    ReplyDelete
  12. Thanks sharing info ni sahabat.. :)

    ReplyDelete