Tuesday, 8 October 2013

Pantai Batu Buruk Kuala Terengganu

Pantai Batu Buruk Kuala Terengganu
(22hb September)

Pantai Batu Buruk Kuala Terengganu adalah kira-kira 3.2 km dari kuala Terengganu,Terengganu. Perjalanan mengambil masa kira-kira 6 minit. Pantainya berstrukutur, dan tidak sesuai untuk mandi manda. Pantai ini menerima kunjungan yang ramai pada hujung minggu. Kebanyakan keluarga yang datang ke pantai ini adalah untuk bersantai dan berkelah dengan tiupan bayu pantai. Kanak-kanak boleh bermain dengan girangnya di gigi pantai selain berkuda dan bermain layang-layang. Pemandangan sungguh cantik, dengan lambaian pohon-pohon nyior ditambah dengan pasir pantai yang memutih


.


























Tirai senja hampir melabuhkan diri. Aku mendongak ke langit memuji kebesaran Allah. Subhanallah indahnya malam yang telah beransur-ansur merangkak menutupi lembayung merah yang hilang di ufuk timur.


22 comments:

  1. Lama dah tak menjejakkan kaki disini. RIndu dengan pantainye yg biru..

    ReplyDelete
  2. 2-3 bulan yang lepas boleh katakan tiap2 hari aku pergi dkt pantai ni..sbb anak aku masuk hospital..jln kaki je dari hospital nk ke pantai ni..

    ReplyDelete
  3. betol2 tenang dan mendamaikan =) klik2 sini juga ye

    ReplyDelete
  4. Amboi...riang ria di tepian pantai, hehe
    Belum lagi menjejakkan kaki di trengganu, insyaallah...suatu hari nanti.

    p/s: saya bukan guru bahasa cuma minat menulis.



    ReplyDelete
  5. Terbaiklah tuan..jauh perjalanan luas pemandangan

    ReplyDelete
  6. wahh bestnya pemandangan laut..tenang jiwa :)

    ReplyDelete
  7. teringat kembali zaman aiza belajar di kuala terengganu dulu.. pantai batu buruk tu selalu juga aiza kunjungi pada waktu hujung minggu bersama kawan-kawan.. singgah isi 3 tabung sony.. :D

    ReplyDelete
  8. wow sangat menarik .. Abee mmg suka jika bercuti di tepi pantai :)

    ReplyDelete
  9. Subhanallah.. Nyaman permandangan.. redup mata memandang. Best. Dah isi tabung sony sini :)

    ReplyDelete
  10. Wah..pegi berhanimun di pantai tu..heheheh..tinggi nya LOMPAT

    ReplyDelete
  11. fuh seronoknya main layang2 tepi pantai

    ReplyDelete
  12. bestnya g pantai..:)
    nak click nuff tp smua error..huhu

    ReplyDelete
  13. da lama tak menjengah pantai. rindu nak ber sunburn!

    ReplyDelete
  14. cantik la view beach tu
    mmg sesuai utk destinasi perlancongan

    ReplyDelete
  15. mmg cantik dan anginnya pun kuat cuma x leh mandi ...

    ReplyDelete
  16. oh... this was my playground ketika zaman study kat uni dulu... sewa rumah kat tepi pantai, heheh ^^

    ReplyDelete
  17. pantai ni saya pernah pi, tahun 2004..
    dah isi tabung sini balik...

    ReplyDelete
  18. saya paling suka gambar last tu...CANTIK
    kalau gamabr tu besar lagi best
    sejuk je nampak =)

    ReplyDelete
  19. Saya paling suka gambar yang last..cantik..satu lagi lompat tinggi2..setiap kali balik ganu mesti singgah pantai batu buruk..jenjalan bawa anak.

    ReplyDelete
  20. Semoga perjalanan kali ni membawa abah semakin dekat dengan Allah, in shaa Allah!:)

    ReplyDelete