Thursday, 14 November 2013

Bali Island : Itinerary Untuk Hari Ketiga Part X

Bali - The Island of Thousand Temples
(14 Sept hingga 17 Sept 2013) Part X

Saya menulis untuk hari ketiga, dah sampai Part X. Kami bertolak dari Kuta Beach, penginapan kami adalah berdekatan dengan Pantai Kuta.


 Persekitaran Penginapan Sewa Kami  : Puri Jayaraja Guest House ( Sewa termasuk cukai : RM78 sehari)

Kami tinggal di tingkat bawah, berdekatan dengan tangga, sebelah kiri anda.


Beranika ukiran batu-batan yang banyak dijual di Bali

Pahlawan Bali

Beca Bali



Ukiran Batu Bali

Kami telah bercadang melawat tiga buah tempat pada hari ketiga. Berikut adalah tempat-tempat destinasi wisata kami :
 (i)   Taman Ayun Mengawi Temple, Badung. (Central Bali)
 (ii)  Uluwatu,Bedugul. (Central Bali)
 (iii) Tanah Lot, South Bali)

Taman Ayun Mengawi Temple, Badung.

 Uluwatu,Begudul. (Central Bali)

Tanah Lot, South Bali

Tempat-tempat itu sungguh cantik dan menawan hati saya. Diharap sabar menunggu untuk entri yang berikutnya.

13 comments:

  1. menarik sangat seni2 kat tempat ni :)

    ReplyDelete
  2. suka pergi tanah lot. cantik sangat kat situ, angin pun kuat ^^

    ReplyDelete
  3. Tanah Lot, lokasi wajib jika ke Bali

    ReplyDelete
  4. tanah lot! lame dah tringin nak g sane.

    ReplyDelete
  5. subhanallah, cantiknya.. teringin nak ke sana juga..

    ReplyDelete
  6. Cantik gmbr2 permandangan tu.. Tanah lot tu bnyk ular kan..

    ReplyDelete
  7. Argghhh..x sabar nk baca next entry heee

    ReplyDelete
  8. Cantik Tanah Lot, South Bali ini, boleh pergi sampai ke atas tu ker?

    ReplyDelete
  9. hujan emas dinegeri orang..

    ReplyDelete
  10. Penuh dengan ciri2 dan ukiran seni tradisional...sungguh menakjubkan

    ReplyDelete