Monday, 9 December 2013

Jogjakarta : Never Ending Asia

November, 2013

Hari Pertama

Penerbangan mengambil masa kira-kira dua jam dari LCCT, Kuala Lumpur ke Adisucipto International Airport, Jogjakarta. Flight adalah pada jam 4.00 petang dan tiba lebih kurang jam 6.00 petang waktu Malaysia. 

Setiba di sana, disambut oleh anak Nurul dan kali ini naik motor je. Kalau nak sewa hotel, anda boleh cari di agoda.com. Cuba anda dapat hotel yang murah dengan komen atau review 7 mata ke atas. Yang  penting bilik hotel mestilah bersih dan mengikut kehendak hati kita.Cuba book hotel di sekitar Jalan Malioboro. Itinerary saya bergantung kepada Nurul. Sebut sahaja, Nurul akan membawa saya ke mana kehendak hati saya.  


 Vespa DJogja

 Tempat Penginapan Saya






31 comments:

  1. Cantik & selesa tempat penginapannya.. selamat mengembara sahabat.. semoga sentiasa ceria.. :)

    ReplyDelete
  2. tak sempat nak menlancung...duit terpaksa digunakan utk anak2 yg masih belajar..:)

    ReplyDelete
  3. dalam negara belum habis pusing lagi....

    ReplyDelete
  4. seronok..semua cantik2 ..klik2

    ReplyDelete
  5. nampak bersih dan kemas ..............vespa yg mahal tu

    ReplyDelete
  6. Best betul abg dapat melancong banyak tempat. Seronok tengok review tempat pelancongan abg. =)

    ZH Blogger

    ReplyDelete
  7. nampak seles tempat penginapannya.. klik libresse..

    ReplyDelete
  8. Nurul?..bagaimana nak DEAL dgn beliau..mana tahu ada peluang ke sana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anak Nurul telah tamat pengajian di Universiti Gajah Mada dan telah kembali ke Malaysia.

      Delete
  9. guna travel agencies ke? cite la.. teringin juga nk ke sana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Melancong tanpa agen...baca blog, sewa kereta dan hotel di internet je...ikut blog2 je.

      Delete
  10. cantik hotel tu..berapa harga bilik nya..???

    ReplyDelete
  11. Lawa laaa skuter kaler pink lagi hehehe

    ReplyDelete
  12. Vespa Djogja tu, seat dia seat basikal ke? Nampak macam boleh naik sorang je. Hehe

    ReplyDelete
  13. wah, cantik gambar, teringin nak ke sana..hehe..

    ReplyDelete
  14. tak sempat lagi nak pegi makan angin.
    bajet selalu lari..hehe

    ReplyDelete
  15. sin abg din dah tunjuk hotel nie kalau sy pergi sana baik sy menginap jer di hotel nie..look presentable...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  16. Kebetulan 20 haribulan saya akan ke Jogjakarta juga

    ReplyDelete
  17. Belum sampai masanya lagi untuk pergi mengembara.

    ReplyDelete
  18. Terima kasih kawan-kawan. Semoga ada rezeki ke Jogja. Tempat yang menarik untuk dilawati.

    ReplyDelete