Friday, 27 December 2013

Siapa itu E.M?




Assalamualaikum w.t.b,



Siapa die?



Siapa dia?



Siapa dia?



SIAAPAA DIAA???



Tadaaaaaaaaaaaa..................


Berakhirlah episod cerita drama " Playboy itu suami aku". Ape yang nak saya share disini adalah lagu tema cerita itu. Rindukanlah oleh E.M a.k.a Encik Mimpi wajah bertopeng. Itu lah dia E.M Malaysia kelahiran Serawak (dalam Berita Awani Astro ckp, saya kutip info je)...hahahaha...
Nikmatilah liriknya susah kipas mati saya taip ulang dan bersama video klip E.M.

Jeng,jeng,jeng.....


Rindukanlah by Encik Mimpi

Ku benar benar sayang pada dirimu oh kasihku
Janganlah engkau ragu pada diriku
Daku berkelana mencari harapan yang kita impikan
Dari terbitnya sang suria hingga tenggelam
c/o: Daku ini cinta sejatimu
Daku ini harapan hatimu
Oh janganlah engkau bersedih
Oh ikhlas ikhlaskan lah hatimu
Rindu rindukanlah diriku
Sepanjang hari harimu sayangku
Ku adalah milikmu sayangku
Ku adalah milikmu yang kau rindu
Doa doakanlah diriku
Di dalam hatimu
Di dalam nafasmu
Sepanjang hari harimu
Ku benar benar sayang pada dirimu oh kasihku
Janganlah engkau ragu pada diriku
c/o :Daku ini cinta sejatimu
Daku ini harapan hatimu
Oh janganlah engkau bersedih
Oh ikhlas ikhlaskan lah hatimu
Rindu rindukanlah diriku
Sepanjang hari harimu sayangku
Ku adalah milikmu.
c/o : Daku ini cinta sejatimu
Daku ini harapan hatimu
Oh janganlah engkau bersedih
Oh ikhlas ikhlaskan lah hatimu
c/o : Daku ini cinta sejatimu
Daku ini harapan hatimu
Oh janganlah engkau bersedih
Oh jangan janganlah kau bersedihkan hatimu kekasih
Rindu rindukanlah diriku
Sepanjang hari harimu sayangku
Ku adalah milikmu
Celoteh :
- Lukisan kartun dalam video klip itu adalah hasil lukisan oleh Encik Mimpi sendiri..*WoW*
- "Laaaaaaaaaaaaa....tu je ke ttg E.M" berkata-kata hati korang...*i dgr u ckp*...hehehe..*peace*

19 comments:

  1. Suka style dia. Suara pun sedap

    ReplyDelete
  2. layan.. suaranya mmg sedap.. mmg best.. :)

    ReplyDelete
  3. Lagu penyeri drama...menangkap halwa telinga.

    ReplyDelete
  4. lagu mlayu mmg MG kena dgr byk kali
    bru bole decide suka ke xsuka
    kalau suka tu 3 4 hari reply then dah. thats it xdgr dah ..hehe :)

    ReplyDelete
  5. Lagu yang kuat dapat menaikkan aura sesebuah drama tu.

    ReplyDelete
  6. Melayan lagu tatkala berirami di hati :D

    ReplyDelete
  7. igtkan apa td E.M tue..dari tajuk ngn gmbar igtkan kartun td.. rupa nya "encik mimpi"...baru la tahu, nama penyayi nie.. selalu dgr je..hehehehe ;-)

    ReplyDelete
  8. bikin suspen aje
    saya tak pernah tengok cerita tahu
    so lagu tu pun tak berapa tahu =)

    ReplyDelete
  9. x tengok cerita tu. so, x tau cerita hujung pangkal.. hehehe


    jom join simple segmen anjuran pha is..
    http://pening-pala.blogspot.com/2013/12/segmen-azam-blog-2014.html

    ReplyDelete
  10. kadang2 jer nengok citer tu.... tak perasan lak ngan lagu tu

    ReplyDelete
  11. ooo.... hihihihi.....

    Boleh jenguk mama di sini.. Mommy As Blog

    ReplyDelete
  12. tak pernah tengok cerita ni. sedap pulak lagu ni pertama kali dengar. :)

    ReplyDelete
  13. best lagu tu.. ingat ke EM tu Effective Microorganism dari Jepun..

    ReplyDelete
  14. Kenit tak layan sangat drama pukul 7, apapun nice sharing :)

    ReplyDelete
  15. Dah habis rupanya...belum sempat tonton :)

    ReplyDelete
  16. waahh.. en.khairuddin pun minat jgk lagu ni.. hihi.. :D

    ReplyDelete