Monday, 27 January 2014

Salji di Indonesia

Gambar Hiasan : Salji di Mesir [kredit]

Kenyataan Rasmi Jabatan Meteorotologi Malaysia [Kredit]

29 comments:

  1. bukankah video salji turun di indonesia tu cuma video tipu je.. ?

    ReplyDelete
  2. No wonder lah kwn blk di muar suhu cecah 23 darjah celcius

    ReplyDelete
  3. subhanallah...kehendak Allah tiada yg mustahil...

    ReplyDelete
  4. perubahan suhu dunia sekarang... tiada yang mustahil kan? Cuma bila dah banyak sangat peristiwa pelik... timbul pula rasa takut.

    ReplyDelete
  5. Kalau benar terjadi pun...tiada yg mustahil...

    ReplyDelete
  6. Semuanya ini sekadar perubahan cuaca sahaja, penduduk Malaysia diharap bertenang.

    ReplyDelete
  7. khabar angin mudah je tersebar..:D

    ReplyDelete
  8. kalau salji turun betul2 kan best?

    ReplyDelete
  9. orangindo sndri x tahu ada salji turun kat negara mereka..kita yang duk kat sini..duk sebar pasal salji..huhuhu

    ReplyDelete
  10. saya setuju pendapat BM
    kalau DIA kata jadilah, maka jadilah ia =)

    ReplyDelete
  11. malam ni memang rasa sejuk... brrrr

    ReplyDelete
  12. sekarang di terengganu, kipas no 1 pun dah sejuk sangat2..

    ReplyDelete
  13. aku baru balik dari jakarta x de salji pom..heehehh banjir ada lah...

    ReplyDelete
  14. Tulah bila tengok vid utube yang orang duk share kat fb, baru perasan komen sume 2 bulan lepas. Tapi best lah cuaca sekarang, at least kat KK ni. Dah dekat 3 hari matahari terik tapi angin sepoi2 dingin. Alhamdulillah.

    ReplyDelete
  15. assalam,

    baru jer tadi dengar kat MHI tentang perubahan cuaca ni...yang salji kat indon tu tak benar..

    ReplyDelete
  16. kuasa Allah..

    singgah menabung..:)

    ReplyDelete
  17. Seronok la kalau pi egypt time winter.. tak de la panas nak pengsan... Hurmm bnyak tempat jadi sejuk dan turun salji yg tak biasaterjadi.. apakah malaysia juga bakal terjadi sesuatu?

    ReplyDelete
  18. Ramai yang tertipu dengan video salji di indon tu... sampaikan anak idah yang sekolah rendah pun tau pasal video nie... cikgunya maklumkan... tapi idah dah maklumkan semula yang video tu tipu jer...

    ReplyDelete
  19. itu la...rietta mula mula tgk pown heran...pastu bila org pertikai video itu sama dengan yang di filipina, sama dengan yang dipasar raya utk sambutan krimas...mula rasa kurang yakin...

    ReplyDelete
  20. ramai rakyat Malaysia teruja dengan berita salji ni ;)

    ReplyDelete
  21. Sekali sekala layan salji kt M'sia ni best gak hehee.. :D

    ReplyDelete
  22. orang malaysia teruja ngan salji nie mungkin sebab terpengaruh ngan i-city kot..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  23. cer trun kat malaysia.. msti best

    ReplyDelete