Tuesday, 22 April 2014

Ao Nang Beach ( Krabi Via Hadyai Siri 11)

Barracudas Tour Ao-Nang Krabi

Hari Ketiga (Jumaat pagi)

Kami telah membeli pakej island hoping ke Hong Islands dengan hotel penginapan, J.P. Mansion di Krabi. Kami naik longtail boat dengan harga 700 bath (RM70). Depa kata sekarang bukan musim peak. Jadi kami dapat harga kanak-kanak iaitu 700 bath. Harga adult adalah RM100 (1000 bath).  Harga dengan Speed boat adalah berbeza. Harga bagi dewasa  adalah RM180 (1800 bath) dan harga kanak-kanak adalah RM120 (1200 bath). Sekarang bukan musim peak maka harga yang boleh ditawarkan untuk speed boat adalah Rm120. Beza cuma RM50. Sekarang bukan musim peak, jadi depa boleh tawarkan harga kanak-kanak kat kita.

Depa akan ambil kami di hotel penginapan, J.P. Mansion di Krabi kira-kira jam 8.00 pagi dan bertolak ke Ao Nang beach. Kami masih menginap di Krabi Town dan pada waktu malam hari ini kami akan bertolak ke Ao Nang beach dengan menaiki bas. Lebih kurang kira-kira 9.00 pagi kami bertolak ke 5 buah pulau yang cantik melalui agensi Barracudas Tour. Email adalah baracudastourkrabi @hotmail.com atau www.baracudastourkrabi.com.  Alamat : 420 Moo 2 Soi 11/1 Ao Nang, Muang, Krabi 81000 Thailand. Tel : 075-637092 atau 075-695111-2

Kami telah pergi island hoping ke 5 buah gugusan Hong Islands yang cantik menawan seperti Hong Island termasuk Hong's Lagoon, Lading Island, Pakbia Island, Rai Island dan Daeng Island. Pergi jam 8.00 pagi dan bertolak balik lebih kurang jam 3.00 petang. Lama juga dilambung badai dan ombak. 


 Pusat membeli belah di depan Ao Nang Beach

 Banyak bag tahan kalis air dijual di sini, harga jauh lebih murah berbanding dengan Malaysia

 Banyaknya Longtail boat di sini

 Speed Boat



 Selamat tinggal Ao-Nang beach





Barracudas Tour : Ao-Nang Krabi

All Packages include :
Hotel transfer, National park fee, accident insurance (1,000,000 bath), English Speaking guide, Mask, snorkel and life jacket,  mini buffet lunch (Muslim food- Halal) on the beach, fruits, and drinking water. 
Anway, do not forget to bring along : Sunscreen, Sungalasses, Sun cap, beach towels, beach mat, camera, Ocean Pack and swimming suite.



45 comments:

  1. wah syoknye dpt ronda2 pakai bot
    cantik view laut tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laut kat krabi ni antara laut yg tercantik saya pernah pergi..airnya hijau kebiruan

      Delete
  2. ronda 5 buah pulau tu dalam masa satu hari ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya mrs. Dlm satu hari ronda 5 pulau tu..tapi ada yg just lalu je tanpa singgah macam hong Lagoon..boat kami cuma lalu je

      Delete
  3. Wah puaslah bercanda di pantai ye en Din...
    Naik long boat agak gerun bila ombak besar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sbb tu long tail boat ni murah kan mie..sbb condition dia xkukuh sgt...masa kami pergi tu air masuk ikut celah2 lantai..alahai cuak juga..alhamdulillah ombak xbesar masa kami pergi tu

      Delete
  4. wahhh...syoknya, nak kena check gak laa peak and off peak season utk krabi nie kalau nak pergi..untung2 boleh dapat murah...hehehe..menabung colgate sini..

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasanya low season ni waktu tengkujuh..ombak kuat..pelancong xramai berani naik boat, itu yg murah tu..alhamdulillah masa kami pergi cuaca cerah dan ombak pun tak kuat..cuma kalau naik long tail boat murah sikit, naik speed boat mahal sikit..

      Delete
  5. best nye bro...view pun cantik...

    ReplyDelete
  6. tersenyum manis puashati bercuti di krabi ya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..menyeroghen sampai ke telinga kata org perak haha

      Delete
  7. menajubkan sungguh bila dapat menikmati keindahannya .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasa tak puas nak pandang keliling..semua cantik..pandang kiri, kanan terlepas hehe

      Delete
  8. Wowww crita krabi ke 5 pulau sudah keluar bestnya bercuti sana chenta hati jelezzz Jm tau heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaa JM ni jgn la jelezz2, mai la join kami travel together together..

      Delete
  9. Wahh seronok dgn suasananya.. gmbr pun cantik2.. mmg menarik.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang krabi tempat yg jarang mengecewakan pengunjungnya..view amat la cantik

      Delete
  10. best nya trip. nanti kalau nak pergi sana, boleh rujuk entri2 dalam blog nie la .. hehe

    thanks :")

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila2 hafiz..mana yg baik ambil utk dimanfaatkan

      Delete
  11. Replies
    1. Best sgt kat sini mama..blh bawa anak2 dtg sini

      Delete
  12. Terlepas peluang join kawan pergi melancong ke Krabi tahun lepas...bilalah dapat pergi ni, best oo kat sana hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaa sayangnya terlepas trip ke krabi..ada masa mesti dtg sini, berbaloi dengan setiap ringgit yg dikeluarkan :D

      Delete
  13. cukup lengkap semua yer termasuk sekali ngn lunch buffet..untung la korg dpt tix harga kanak2 punya... jimat duit dh tuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ajen pakej baracuda ni kata kami kecik, so dia blh bagi harga kanak2 hahahah kelakar gila statement dia..dia xnampak kot kami yg besar gajah ni..boleh senget longtail boat dia

      Delete
  14. tak ada mahal sangat, affordable tu
    laut dia cantik, teruja tengok =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang kami puas hati dgn pakej drpd baracuda ni..servis tip top, harga pun blh tahan..

      Delete
  15. Seronoknya berisland hopping

    ReplyDelete
    Replies
    1. Island hopping sudah, lps ni nak merasa lake hopping pulak mcm ren and the geng : D

      Delete
  16. Assalamualaikum,
    Baru ni saya berkesempatan berblogwalking kat sini.. water proof bag tu dlm berapa baht ye kat sana? insyaalah nak ke krabi hujung bulan mei nanti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikummussalam Fayreen..

      Beg tu utk 5 liter saya beli 300 bath..utk 10 liter dalam 400-450 bath..mmg murah la..kena cek2 juga bahagian bawah beg tu kadang2 gamnya dah tercabut..

      Selamat melancong ye :D

      Delete
  17. Wah untunglah kan dapat diskaun. Kalau peak season, mau semua harga melambung naik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau peak season dgn kita2 melambung sekali bie hehe..hotel, pakej, harga teksi, makanan semua mahal..kesat air mata tgk dompet kosong lps bercuti :D

      Delete
  18. Memang terbaik lah entri pelancongan nie tuan
    Rasanya memang berkenan sangat nak pergi sana
    Anggaran kos berapa agak nya ohh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kosnya memang xmahal mana nao mei..sbb kami duduk pun hotel bajet, kenderaan pun naik bas je hehehe..nanti saya bagi detail perbelanjaan ye..memang best sangat datang krabi ni

      Delete
  19. Senyum tersimpul2 Tuan Khairuddin kita ni naik boat pusing2 kawasan yer .. :D
    Ramai pelancong dari barat walau tempat jauh dari bandar..

    ReplyDelete
  20. Sememangnya ramai mat salleh...deme suka sangat.....deme pun sangat mesra dan baik.

    ReplyDelete
  21. Tengok laut yang terbentang luas rasa lapang dada, terbuka minda

    ReplyDelete