Saturday, 5 April 2014

Broga Hill Siri 2

Pendakian turun dari Broga Hill, Semenyih.

Saya begitu teruja apabila mendakit Bukit Broga. Hingga saya terbitkan siri yang kedua. Untuk Siri 1, sila lawat ke link berikut : ttp://kakitravelkhairuddin.blogspot.com/2014/04/broga-hill-siri-1.html

Selain itu, saya juga suka post Ren tentang Bukit Broga. Pasal lalangnya warna keemasan. Macam emas dengan gaya Ren yang comel lote tu bila meniup lalang warna keemasan. Sungguh awesome. Blog travel Ren adalah Janggeltrekker's Life.  Sila lawat blog Ren seperti yang berikut : http://janggeltrekking2.blogspot.com/search/label/Bukit%20Broga

Sila nikmati gambar-gambar kenangan kami semasa pendakian ke Bukit Broga, Semenyih.

Pohon-pohon renik Broga Hill

Lalang dan Awan

Perjalanan balik ke Bukit ke 2

Lalang yang kelayuan. Lalang blog Janggeltrekker's Life macam kuning keemasan. Sungguh awesome.

Ke Puncak Bukit ke 2

Puncak Bukit ke 3 yang ditinggalkan

Puncak ke 2

Batu, Langit dan Aku 

Di Kejauhan Puncak ke 2 yang ditinggalkan

Naim dengan gaya terduduk santai menuruni bukit

Puncak Bukit Pertama

Puncak Bukit 1 alahai......

Puncak Bukit 1  yang begitu curam berbanding dengan puncak yang lain.

Sebahagian jalanan menuju ke puncak Bukit Broga  

Akitiviti Pelajar U : Bukit ini tempat kegemaran pelajar U tempatan.

52 comments:

  1. tahniah selamat sampai ke puncak walau keletihan sangat nampaknya...

    ReplyDelete
  2. Bestnya...aktiviti sdra macam saya juga he he he....seronok kan? Gambar pun cantik-cantik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti boleh sama-sama buat projek mendaki bersama keluarga. Insyallah.

      Delete
  3. waaa ohsyemz! mesti dapat bakar banyak calorie nih hehehee~ XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Demi kesihatan sanggup diharungi walaupun cabarannya boleh buat sang gagak tergelak besar. Hihihi

      Delete
  4. nampak sempadan negeri sembilan dari puncak bukit broga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang. Lepas itu singgah kat pekan seremban dalam perjalanan ke Port Dickson.

      Delete
    2. wah.. singgah shopping di seremban ya?

      Delete
  5. wah tingginye bukit
    gigih turun ke bwh..klo turun bez...nak naik tu perlukan byk tenaga..hihi
    ala2 jungle tracking kan
    view kat sana cantik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang ala2 mini jungle trekking. Ada peluang mesti pergi mida.

      Delete
  6. tak larat nak panjat bukit. semput!

    ReplyDelete
  7. Hihi rasanya tak larat cik akak nak naik eh huhu

    ReplyDelete
  8. lenggeng broga tu kampung saya. Selalu sangat lalu lalang di situ. Tapi sekali pun tak pernah mendaki bukit Broga..Mungkin sebab kampung sendiri kut..entah bila dapat agaknya memanjat di situ Anyway tahniah sampai ke sana

    ReplyDelete
    Replies
    1. sayang ya sis.. he..he.. itulah slalunya tempat sendiri.. kita pun x pnah naik :P

      Delete
  9. Wahh menarik.. nyaman nampak suasananya. Aktiviti yg menyihatkan juga ni.. best.. :)

    ReplyDelete
  10. perh memng stedy la bro.. terbaik..
    pic cantik :P

    ReplyDelete
  11. Salam ziarah encik khairuddin. lama sungguh tak berkunjung ke sini. Sibuk dengan kuliah. Insyaallah, selepas ini saya tak punya komitmen lain. Boleh la saya jenguk blog ini seperti dahulu. Melihat gambar2 menarik. :)

    ReplyDelete
  12. zura memang ada plan nk dtg sini, rasa cm nk bawak anak2 mendaki, kompom dorang suka ni lari2 naik bukit cm nih.... pastu turun kompom menggigil kaki sebab lenguh.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biar anak-anak belajar hakikat tentang mendaki & kelenguhan kaki.

      Delete
  13. salam singgah. seronoknya lihat ekspedisi orang. kalau saya tu, mahu berbotol-botol air saya hadap masa ngah mendaki tu :D

    ReplyDelete
  14. sakit kaki tu confirm ... kena byk stamina nih ....

    ReplyDelete
  15. Ya, pemandangannya pun cantik. Saya sudah mendaki ke puncak tiga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada satu lagi puncak yang keempat.. Mesti ulang lagi.

      Delete
  16. best daki bukit broga nie..next time kawan sy buat trip sy ingat nak pergi jugak laa..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  17. tahniah tuan...berjaya sampai ke puncak...

    ReplyDelete
  18. Bestnya Tuan Khai ni... mana2 pergi boleh jadikan satu entry yang menarik... macam Ida selalu terlupa... minggu lepas balik JB dah nampak dah musim bunga yang cantik kat sana... cuma snap 2 keping gambar jer... bila dah balik KL tengok member2 post dalam fb baru teringat alaaa... menyesalnya tak snap gambar banyak boleh masuk blog... iskkk...iskkk last2 ambil gambar dalam fb rakan2 untuk masukkan dalam blog..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih di atas sokongan anda. Semoga anda dipermudahkan dalam segala urusan oleh Allah SWT.

      Delete
  19. Indah permandangan di sini yerk...
    cantik untuk bergambar...

    ReplyDelete
  20. tapi tempat ni memang cantiklah MKL kan
    letih mendaki pun berbaloi rasanya =)

    ReplyDelete
  21. tuudia.. sampai tersadai. heheh

    ReplyDelete