Wednesday, 23 April 2014

Hong's Lagoon (Krabi Via Hadyai Siri 12)

Long tail boat to Hong's Lagoon

It is indeed a beautiful place. Enter by boat a unique narrow passageway leading to Hong Island's fantastic lagoon of green and blue waters, surrounded by limestone mountains and mangrove forests.

Depart from pier heading to Hong Islands

 Surrounded by beautiful limestone mountains

 What a great rock coming out of the sea

 Heading towards Hong's lagoon

 Inside Hong Island's fantastic Lagoon

 Green and blue waters

 Look at the Limestone Mountain

The lagoon was crystal clear and again another breathtaking site to see.

You can kayaking around the fantastic Lake

 Amazing Hong Window's

Look at the massive limestone rock formations

 My two great friends from Antwerp, Belgium

Heading out  from Hong's Lagoon

30 comments:

  1. wah..amazing! mmg cantik! subhanallah. beznye klo dpt ke sana jugak. ada nampak abg sasa depan tu. tp dia x pandang kamera masa abg khai ambik gambar. hihi.

    ReplyDelete
  2. Pulau ni tak berpantai ke macam pulau lain yang ada kat Aonang tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hong lagoon ni xberpantai mie..boat cuma lalu je..tapi ada juga org snorkling kat sini..mungkin ramai yg suka berenang kat sini sbb tak ramai org

      Delete
  3. Gambar yang Muhammad Khairuddin tangkap sangat cantik. Nampak details limestone tu. Guna kamera apa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dslr canon..tp masa ni auto focus dia rosak..itu yg banyak gambar kabur gegar2 hahaha

      Delete
  4. Memang cantik la

    Untung kalau ada peluang nak gi sana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Inshaallah..satu hari nnt nao mei mesti dapat datang sini

      Delete
  5. Replies
    1. Cantikkan farah..masa farah pergi pun nampaknya langit cerah, laut pun biru je..

      Delete
  6. somebody needs a shirt... hahahah ;p

    lovely islands/mountains indeed, hehe... menabung di sini~ ;3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana boleh pakai baju plain, dia nak perangkan badan yg sasa tu hehehe

      Delete
  7. Siapakah gerangan yang berselubung tu..no wonder lah gambar cantik guna kemra mahei!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aduhhh itu la pasal..ada je wanita berselubung batik tu kat depan boat..ai is tensi okeh..kalau JM kat depan tu cantekkk jugak hihihi

      Delete
  8. unik pulau dan bukit kat sana.. bulat2.. hehehe
    singgah menabung sini.. :)

    ReplyDelete
  9. subhanallah pulau2 batu ditengah laut..unik indah..

    ReplyDelete
  10. Subhanallah....cantik .... ciptaan Allah....

    ReplyDelete
  11. Kagum dengan pemandangan kat sana.. tapi kagum jugak denagn Tuan Khairuddin mngmbil gambar :D

    ReplyDelete
  12. pakai dslr canon rupanya, patut cantik
    saya pakai canon juga tapi hak yang paling murah sekali...hehe
    tapi memang cantik MKL ambil gambar

    ReplyDelete
  13. nape abg tk turun berenang kat lagoon tu ? cantik sgt !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pemandu Pelancong tak bagi...depa bagi kami berenang kat Hong Island, Lading Island dan Pakbia Island je.

      Delete
  14. tengok langit yang cerah mendamaikan hati

    ReplyDelete