Tuesday, 29 April 2014

Lading Island (Krabi Via Hadyai siri 15)

Buffet Lunch & Relaxing

Kami masih di salah satu pulau di Hong Islands.Berbaloi dengan pakej RM70. Ini adalah pulau kedua terakhir yang kami singgah. Kami dihidangkan dengan buffet lunch. Diberi masa untuk snorkelling, berenang dan relaxing. Kami hanya sempat lunch dan menghabiskan banyak masa berbual mesra dengan Armin Ghazi suami isteri,couple dari Belgium. Baik & peramah orangnya. Depa teruja bila jumpa dengan bro & sister dari negara Muslim. Ada rezeki sampailah kami ke Belgium.


 Bro Armin Ghazi dari Belgium. Depa jemput kami lawat ke Belgium

 Armin Ghazi suami isteri dan pemandu pelancung yang berdiri di depan deck

 Lading Island

 Buai Laju-laju sampai ke cucur atap

 Kami buffet lunch dalam Gua Lading Island







 Long tail boat kami tersadai seketika  

Long tail boat kami , batu-batan dan dedaun

55 comments:

  1. Wahh.. seronok dpt duduk bersantai di buaian sambil menikmati permandangan laut.. sungguh permai.. terbaik.. :) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Duduk di buaian memang best macam bawang merah rasanya...hihihi

      Delete
    2. Hehee.. nnti boleh merasa duduk buaian di Belgium pulak.. menarik tu dpt travel jln2.. :)

      Delete
  2. RM70 memang berbaloi-baloi lah en Din...

    Nak ikut gi Belgium....hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tqvm... Ada masa kita arrange trip sama- sama. Trip lawatan ke rumah masing-masing.

      Delete
  3. Cantik betul view d gading island ni dan wowwwww lopong jap, JM nampak muscle berketul2 lah abeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sorok di tepi pintu cepat-cepat... Hihihi

      Delete
  4. cantik betul permandangan tu...teringin nak ke sana..:DD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semoga tercapai hajat di hati. Insyallah.

      Delete
  5. cantik betul permandangan tu...teringin nak ke sana..:DD

    ReplyDelete
  6. Cantiknya lime stone tu. Sangat detail struktur batuannya.

    Untunglah dapat jumpa orang Belgium yang peramah dan ajak pula ke sana. Adalah tempat untuk bertandang nanti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bro tu memang mesra & baik orangnya.. Rasa-rasanya Prof dah menjelajah kebanyakan tempat di Eropah.

      Delete
  7. wahh...cantiknya tempat ini...awat abg din tak bukak baju sekali??saya tau, mesti tak tayang body abg yang sasa dari mamat tu kan??hahahaha...gurau je abg.. :D

    Regards.
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Malu... Mamat itu sasa betul . Kita bagaikan bumi dengan langit...

      Delete
  8. bila lah pula giliran saya ke sana ... cantik pemandangannya .

    ReplyDelete
  9. seronoknya...dulu gi krabi kejap jer.....

    ReplyDelete
  10. cantik batu-batan yg berbelang-belang tu..

    ReplyDelete
  11. Klasik tol long tail boat tu.

    Cantik sggh gambar2 itu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang klasik & seronok pula dengan deruan air ombak & sang camar yang berterbangan di angkasa lepas.

      Delete
  12. abg khai duduk di buaian macam terkenang zaman kanak2 je ye hehe. Subhanallah cantik sungguh ciptaan Allah. Alhamdulillah beruntung abgk hai dan wife dapat teroka pulau yang cantik dan indah ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Duduk di atas buaian menyebabkan saya terkenang si bawang merah...

      Delete
  13. amboi kemain abg khai posing...hehehe..
    farah menabung kat sini.. =D

    ReplyDelete
  14. cantik sangat...terpana..terpesona..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang keindahannya tak terkata ... subhanallah.

      Delete
  15. nnt boleh cerita tk pengalaman abg naik long tail boat tuh... ada blogger ckp kalu naik long tail boat cepat rs nk muntah sbb bot bergerak perlahan dan dilambung ombak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya setuju dengan pendapat Sis Zura. Tapi saya jenis boleh tahan dilambung ombak & menikmati setiap saat pergerakan long tail boat. Kawan-kawan lain dalam long tail boat semua ok je. Depa tahan kot.

      Delete
  16. terbaiklah pantai dan pulau2 kat krabi ni~
    blogwalking sambil menabung utk incik khai~ ;3

    ReplyDelete
  17. amboi. main buaian plak dia.. hhahah

    ReplyDelete
  18. wah...cantik view sana. subhanallah. ade rakan dri belgium rupanya. mesti meriah travel cenggini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terhibur dengan telatah bro yang sungguh peramah & suka bertukar-tukar idea akan realiti sebuah kehidupan.

      Delete
  19. wah... cantik dan mendamaikan di pulau nie.. bila mselim3 nak gi pulak kan.. hehehe

    mselim3

    ReplyDelete
  20. Allahu akbar.. Mmg unik dan sungguh cantik..

    ReplyDelete
  21. Subhanallah cantinyaaa! terpegun daku!

    ReplyDelete
  22. masa zaman gila ada pen pal kan, saya ada kawan dari belgium
    entah mana dia p sekarang...hehe

    ReplyDelete
  23. Seronok kalau dapat tenangkan fikiran di pulau macam ni ya.

    ReplyDelete