Thursday, 10 April 2014

Trip dari Kuala Lumpur ke Krabi Via Hadyai Siri 4

Krabi River

Krabi  is a town on the west coast of southern Thailand at the mouth of the Krabi River where it empties in Phangnga Bay. The town is the capital of Krabi Province and Krabi district

Kali ini saya ingin membawa anda ke sekitar muara Sungai Krabi. Kami berjalan-jalan sambil menikmati keindahan pemandangan di sepanjang muara Sungai Krabi. Begitu indah panorama di sekitar bandar krabi.

Jalan raya menghadap Sungai Krabi yang lengang

Muara Sungai Krabi

Khong Kha Pier

Kelihatan dua buah batu Kapur Khao Kanab Nam 

Jet Marijuanna
  • Khao Kanab NamThe symbol of Krabi, two karst rocks next to one other. A 15 min longtail boat ride takes you from the pier to the rocks, where you can walk up some stairs to the top. 
 Batu Kapur Khao Kanab Nam dari jarak dekat

Batu Kapur Khao Kanab Nam dari jarak dekat






45 comments:

  1. Replies
    1. Memang smart. Nampak macho betul.. Teguh dan laju pulak tu.

      Delete
  2. Luasnya sungai tu.. suasananya pun cantik.. masih tak tercemar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebenarnya air sungai tu tak la bersih sgt..keruh..tapi itu mungkin sbb masa kami pergi ni musim panas, air berkeladak..kalau musim hujan mungkin air nya jernih kot..wallahhua'lam

      Delete
  3. cantiknya batu2 kapur ni..skali pandang mcm kat langkawi pun ada..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah hampir sama je batu kapur kat Krabi dengan yang kat Langkawi ;D

      Delete
  4. dangerous nama jet tu hehe

    cantik bentuk batu kapur tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jgn mabuk macam lepas pekena marijuana lps naik jet tu dah hehe..

      Delete
  5. saya ingin sekali pergi ke kuala lumpur, dulu disana banyak makanan khas yang saya sukai, mungkin sekarang lebih banyak ragamnya?
    sangat menyenangkan, terimakasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Di Kuala Lumpur banyak sekali makanan yang enak2..apa makanan yang disukai halra di KL ni?

      Delete
  6. Saya dulu tak singgah bandar Krabi tapi terus stay di Aonang. Menarik juga Krab ni ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Banyak yang menarik kat sini Mie..boleh la stay kat sini semalam dua kalau datang ke Krabi lagi..kalau boleh stay hujung minggu sbb pasar malamnya jumaat-ahad je..

      Delete
  7. gua batu kapur tu macam kepala jerung jer..hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kathy cakap bentuk macam kepala jerung baru saya perasan hehe..

      Delete
  8. nama jet tu tak boleh tahan..hehehhe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasib pemilik jet tu tak kena tangkap ye hihihi

      Delete
  9. subhanallah indahnya alam krabi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Subhanallah..mmg cantik suasana kat sini..

      Delete
  10. tak amik gmbr kt tugu ketam kt pekan krabi tu ker..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ambik zura..tapi itu kat entri lain..saya ni suka letak entri byk2 pada satu2 tempat hahaha..

      Delete
    2. ok ok, zura yg tergelojoh tanyer..excited bebebnor tgk org gi krabi... wahahaahah

      Delete
  11. berapa biaya sewa jet atau perahu Pak Lim ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biaya sewa jet saya tak tau gunadi sebab saya naik perahu..sewa perahu 200 bath sorang..untuk satu perahu dia ambil 600 bath..

      Delete
  12. datang kembali menabung estee lauder..

    ReplyDelete
  13. Salam ukhuwah Khairudin,

    Subahanallah... indah sungguh panorama disitu.. pandai betul mengambil gambar ye..

    Akak follow #282 jemputlah ke blog kecik akak ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal kak Yati..

      Inshaallah, akan saya berkunjung ke blog akak..terima kasih sudi menjengah blog saya yg tak seberapa ni..

      Delete
  14. Replies
    1. Memang best dapat jalan-jalan. Semoga ramai lagi akan berpeluang berbuat demikian.

      Delete
  15. oo krabi tu sungai rupanya!
    baru tahu, ha'alah cam kepala jerung gua tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Krabi tu bukan maksudnya sungai Yana..saya pun tak tau apa maksud krabi hehe

      Delete
  16. Replies
    1. Cantik view kat sini terutama waktu petang..

      Delete
  17. Replies
    1. Mabeles, osem, cun semua ada kat Krabi ni hehehe

      Delete
  18. cantik la view kat krabi
    tempat sesuai utk gathering reramai
    mandi laut, shopping...beznye

    soalan abg khai kat blog yumida...

    harga bilik berapa di rumah shinta?
    harga bilik standard katil queen rp 295000 atau rm 84
    family room rp 435000 atau rm 125

    Ada no contact atau email hayukka bandoeng?
    fb Hayukka Bandoeng: https://www.facebook.com/hayuka.bandung

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cantik kat krabi ni yumida..tp krabi town ni tak happening sgt berbanding aonang beach..

      Terima kasih Yumida atas maklumat yang diberikan..blh jadi rujukan bila nak kesana nnt..inshaallah

      Delete
  19. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  20. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  21. nmpak pelik plak bukit2 tu. heheh

    ReplyDelete
  22. kalau pergini tentulah rasa segar... tak serabut...
    gambar yang cantik2 belaka...

    ReplyDelete