Friday, 11 April 2014

Trip Kuala Lumpur ke Krabi Via Hadyai Siri 5

Khao Khanabnam Eco-Tourism and Community Life
Klangprasong, Krabi Thailand

Kami bersiar-siar di sepanjang benteng Krabi menghadap muara Sungai Krabi. Sebenarnya, kami teringin menaiki long tail untuk bersiar-siar di sekitar muara Sungai krabi. Boleh le kami melihat Eco-Tourism dan paya bakau di sekitarnya. Kami terjumpa dengan seorang Abang offer long tail boat dengan 600 bath. Selepas tawar dapat 500 bath, tapi nak 400 bath. Abang tu bagi syarat tambah seorang lagi penumpang. Tunggu punya tunggu dapat penumpang wanita mat salleh. Lagi untung pasal setiap orang dikenakan 200 bath. Win-win situation. Kami bayar RM20 seorang je. Abang Long tail akan bawa kami round-round Krabi river.  

 Abang Long Tail Boat dengan caj RM20 seorang

 Kami menuju ke Gunung Batu Kapur khao khanabnam yang bukan berbentuk kepala Jerung


Selamat datang ke Pulau Khao Khanabnam Eco-Tourism
  




34 comments:

  1. lawa2 pics, makin mantap skill photography bro~ :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Skill sama je dulu dan sekarang plain..view yg cantik sbb tu gambar pun jadi cantik hihi

      Delete
  2. wah rasa fresh tengok jungle
    isi tabung nuffnang sini-inti college

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tgk benda hijau ni boleh merehatkan minda kan yumida..

      Delete
  3. wahhh... bestnya tengok gambar...

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Betul ti faezah..indah sungguh alam ciptaan allah

      Delete
  5. bestnya naik bot ronda2 krabi nampak cantik sangat viewnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bot tu bawa ronda tak la jauh mana paridah..kalau setakat naik bot 15 minit dah sampai kot hujung sini ke hujung sana..yg jadi lamanya sbb kami singgah kat gua n restoran terapung..

      Delete
  6. Bersih dan cantik tempatnya. Panas tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak panas sgt prof..mungkin sbb kami pergi dah ptg kot, cuaca dah redup

      Delete
  7. wow ! suka gambar yang ada pondok tu ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun suka gambar tu..mcm suasana desa kat malaysia..

      Delete
  8. Dari jauh nampak macam batu setongkol... tapi boleh landing pulak... tentu best...

    ReplyDelete
  9. krabi... tempat lepak geng konvoi moto besar.. hehee.. kalau dah angkat sebijik nnti, teringin nk ride ke sana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhh ada plan nak tangkap sebiji moto besar ke pha is..geng2 moto besar mmg selalu konvoi ke thailand ni terutama hadyai..

      Thanks pha is sudi menabung

      Delete
  10. tempatnya sangat indah dan nyaman :)

    ReplyDelete
  11. Mmg tenanglah suasananya... masih belum tercemar lagi tempatnya.. menyegarkan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya tempat ni bkn salah satu tarikan pelancong sbb masa kami pergi ada 3 org je pelancong kat situ..

      Delete
  12. menarik juga krabi ni ye…ramai member2 dok pegi ckp best. blh msk wishlist ni. heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi krabi mmg wajib masuk dlm wishlist tmpt2 yg nak dilawati..

      Delete
  13. baca kelima lima siri abg din kat krabi rasa cam nak pegi sana plak..costing pulak nampak macam murah jer..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Krabi ni mmg wajib pergi azlan..cost pun x la mahal mana..nnt abg letak budget ke krabi ni

      Delete
  14. alamak cantiknyr gambar2 kat sini...memang buat hati tertarik hati untuk pergi ke sana dengan izinNya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Inshaallah..ada rezeki nnt dgn izin Allah mesti cho zila sampai kat sini..

      Delete
  15. dalam gmbr cik puan wifey tu ada perempuan mat salleh..dia ke yg jdk penumpang sekali ngn bot korang tuh..??

    cantik gak pulau tu yerk nmpk cm sunyi sesgt....ni first time baca cerita pegi pulau ni...blogger lain yg melancong ke krabi tk de yg cerita dorg gi pulau nih...

    ReplyDelete
  16. Assalammualaikum...

    mselim3 suka kat gambar pondok tu.. tiba2 rasa tenang aje,,,

    mselim3

    ReplyDelete