Wednesday, 16 April 2014

Trip Kuala Lumpur ke Krabi Via Hadyai Siri 7

Senja kala di sepanjang Krabi River.

Entri ini adalah sambungan dari Gua Khao Khanabnam. Selepas Gua Khao Khanabnam, kami terus dibawa meronda di sepanjang Krabi River menghala ke sebelah kanan yang merupakan Kawasan Perkampungan nelayan Muslim Krabi. Begitu indahnya senja kala di Krabi River.














35 comments:

  1. Uiii lawa lawa pics tuan khai, mabelesss~ ;3

    eh, pic last kali tu, apa story dia tu? tali boat diikat pada pokok mati yang hanyut? ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu ranting mati yg tersadai kat muara sungai hehehe

      Delete
    2. Tak de kene mengena dgn bot pun plain..

      Delete
    3. hehe, oh ic... ingatkan depa nak buat traditional FAD (fish aggregating device), biasanya dari pelepah kelapa ;3

      Delete
  2. Cantiknya suasana waktu senja kat sana.. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waktu2 senja ramai org kat jeti krabi town ni farah..org ramai tunggu sunset kat situ

      Delete
  3. Mmg nampak suasana semulajadi sungai di Thailand lah.. mmg menarik.. :)

    ReplyDelete
  4. Mmg nampak suasana semulajadi sungai di Thailand lah.. mmg menarik.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sepanjang sungai penuh dgn pokok bakau..mcm sungai kat malaysia..tapi mmg bersih sungainya tanpa sampah sarap walaupun air nya keruh..

      Delete
  5. besar giler sungai dia..macam lagi besar dari sungai pahang jer...yang gambar rumah dalam air tu kenapa abg??ada orang duduk situ lagi ke atau memang design dia camtu??hehehe..menabung libresse sini..

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  6. Itu rumah dlm air..tapi yg gambar kat atas tu rumah tu dah ditinggalkan..itu yg nampak macam rebah ke sungai je hehe..thanks azlan

    ReplyDelete
    Replies
    1. oic...patut laaa tengok nampak macam dah tak boleh pakai lagi..hehehe

      Delete
  7. Nampak bersih dan terjaga sungainya... penyu pun ada...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Penyu tu diorang bela mie..dkt restoran yg kami pergi, diorang ltk dlm sangkar

      Delete
  8. semua pic canti krabi mmg indah...

    ReplyDelete
  9. bangunan apa tu yang hampir hancur? macam best yaa krabi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu rumah terapung dede..sblm ni ada org tinggal kat situ..

      Delete
  10. cantik sangat..gambar yang di rakam pun sangat menarik..

    ReplyDelete
  11. pemandangan yang indah. Sungai yang bersih dan tenang Pak Lim. jadi ingin berenang di sana...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya tak nampak pun org berenang di situ..gunadi jadi org pertama berenang kat situ la hihihi

      Delete
  12. semua pic cantik dan mengajak mama ke sana, tapi dalam mimpi je kot.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xpe mama, mimpi dulu inshaallah lama2 jadi kenyataan..dreams come true :D

      Delete
  13. cantik juga..tambah yg last tu siap ikat boot kat pokok.. knapa ya??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebenarnya bot tu x diikat pada ranting tu pun..itu ranting terapung

      Delete
  14. suasana sungai yg ada pokok paya bakau kt tebing dia buat zura teringat kat kuala selangor pulak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang betul pun zura, macam sungai kat tempat kita je hehe

      Delete
  15. menariklah sungai krabi itu..jiwa rasa lapang

    ReplyDelete
  16. cantik menarik nampak semulajadinyer... isyh damai...

    ReplyDelete
  17. cantik pemandangan dia time senja kan =)
    suka tengok

    ReplyDelete
  18. Memang best layan sunset kat sana :D

    ReplyDelete