Tuesday, 6 May 2014

Ao Nang beach Part 1 (Krabi Via Hadyai Siri 19)

Magnificent Ao Phra Nang (Princess Bay), Krabi. 

4th day ( Saturday Morning)

Ao Nang is the most Westernized beach in Krabi. Personally, Ao Nang is one of Thailand's most exciting soft and extreme adventure sports destinations. Ao Nang itself has two idyllic, unspoilt beaches, which are lapped by clear,and warm water. Other, pristine beaches are located on a number of outlying islands which can be accessed cheaply and quickly from Ao Nang by local means.

Orienting yourself in Ao Nang is easy as almost everything is located either along the beach, which runs west-east, or along the Airport Road which goes up north from the east end of the beach.


















39 comments:

  1. ramainya tourists..semuanya balik serentak mcm tu ...nampak meriah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang nampak meriah. Depa nak pi ke pulau-pulau...Pulau-pulau itu yang cantik sebenarnya..

      Delete
  2. View d aonang beach mmg cantik bila d tambag long tail boat tu
    Ishh cantik bgt gambonyer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pantai yang cantik dengan keunikannya yang tersendiri.

      Delete
  3. pic last tu Nampak macam nak g perang..hehe..semua serentak ja

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu yang seronoknya...pasal ramai-ramai sekali pergi Island hoping.

      Delete
    2. itu time balik la ek?nampak best ja

      Delete
  4. Sebenarnya pantai Aonang tak lah secantik mana... setaraf Port Dickson je. Yang cantik pantai kat pulau-pulaunya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pemandangan di pulau-pulau memang menakjubkan.....itu yang bestnya...

      Delete
  5. wow..memng cantik..
    tertanya juga.. shoot gmbar pakai camera apa?
    sangat cntik hasilnya

    ReplyDelete
  6. pantainya yang cantik ditambah pulak dengan shooting gambar dengan kamera DSLR Nikon tu lagilah bertambah cantiknya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang cantik=cantik belaka pemandangan di sana.

      Delete
  7. Cantik... dari gambar dapat saya tafsirkan suasana kehidupan & perbezaan budaya dgn kita tetapi masih penuh dengan sentimen ketimuran... sangat menarik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Depa masih mengekalkan nilai-nilai ketimuran yang tinggi...

      Delete
  8. Org kata krabi pun boleh tahan cantik...teringin sangat nk pi... harap2 tahun ni sampai sana. Dgn gambo2 cantim ni lagi lah rasa nk tgk sendiri

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harapan moga impian menjadi Kenyataan. Insyallah.

      Delete
  9. cantik..tak pernah lagi naik boat bginiy...

    ReplyDelete
  10. byk org kata krabi cantik..nk gak pegiiii...

    ReplyDelete
  11. aduhai...........nak ikutttttttt....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semoga tercapai impian di suatu masa nanti.

      Delete
  12. cantiknya pantai aonang dgn barisan bot di gigi laut....

    ReplyDelete
  13. pantai yang menarik, gambar yang menarik..

    ReplyDelete
  14. baca entry ngan komen2 sebelum nie, ao nang beach nie kira mcm transport hub ke pulau2 sekitar tu laa ek...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semua boat yang nak berlepas ke laut, ini adalah hub utama untuk Krabi ke pulau-pulau di sekitarnya.

      Delete
  15. Lama sudah tidak melihat gambar Tuan melompat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kerana masih ingat lompatan saya. Insyallah di negara lain pula.

      Delete
  16. apa motif ada kain pada bot tu ye

    ReplyDelete
  17. tenang sgt bila tgk pemandangan pantai tuh...tetiba terngiang-ngiang pulak bunyi ombak kat telinga ni.. ni mmg dah tahap wajib gi carik pantai la nih...hahaahaha

    eh, terima kasih ye bang sbb follow blog zura tuh...

    ReplyDelete