Monday, 5 May 2014

Ao Nang Night Life (Krabi Via Hadyai Siri 18)

Ao Nang Beach, Krabi

Hari ketiga (Jumaat malam)

Selepas dari Walking Street Krabi Night Market, kami terus ke Ao Nang bus station untuk beredar dari Krabi Town untuk ke destinasi kami yang berikutnya, Ao Nang. Harga bas ke Ao Nang kira-kira 60 bath (RM6). Ao Nang memang terkenal dengan keindahan pantainya. Pekan Ao Nang terletak di tepi pantai. Di sini begitu ramai pelancong  terutamanya pelancong dari Barat.

 Suasana kamar kami di Ao Nang Beach

 Landmark untuk mencari The Iris Rover : Hotel Penginapan kami.

 The Iris Rover. Sayang, di aras bawah adalah tempat bar untuk minum arak. Itu yang tak bestnya. Kami tak sedar semasa membuat booking.  Bilik kamarnya sangat sesuai dan layanan sangat baik. 

Harga sebiilk kamar untuk 2  orang adalah kira-kira 900 bath (RM90). Diperolehi dari booking.com 

Beraneka jenis barang-barang jualan bersepah di sepanjang Ao Nang Beach

 Walking Street Ao Nang

 Sang Singa bergayutan di atas pokok. Di sini tandanya, terletak banyak kedai India Muslim
  
Tipe Resort

 Fridge Magnet 

Wajah-wajah di sepanjang Ao Nang Beach

43 comments:

  1. Malam Jumaat di Aonang... pandainya en Din pilih hari... hehe

    Tu masjid ke... rasanya masjid Aonang besar dan belum siap sepenuhnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tipe Resort..Masjid Aonang besar dan belum siap sepenuhnya..

      Delete
  2. owh... patung babun merah disangkut pada pokok, tandanya kat situ banyak kedai india muslim... eh, serius ka ni? hehe ;3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lelaki India Muslim yang beritahu saya ...promosi kat saya supaya singgah restoran depa...sekiranya saya lupa mana kedai depa...depa suruh saya tangkap gambar patung babun merah tu dan itu tanda letaknya kedai depa.

      Delete
    2. oohh... hehe menarik tu ;3

      Delete
  3. Apa hubungannya boneka singa bergelantung di pokok dengan kedai India muslim Pak Lim ? belum pernah dengar saya sebelumnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak ada kaitan apa-apa. Cuma lelaki India Muslim itu suruh saya tangkap gambar boneka tu supaya saya ingat di mana letaknya kedai makan depa.

      Delete
  4. Cantik masjidnya... sekali imbas mcm kedai juga ye, cuma bumbungnya dpt memastikan ianya masjid.. menarik sahabat.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan masjid..tersalah pandang...ia adalah Tipe Resort. Sekiranya saya berpeluang ke sana lagi, saya akan check semula...

      Delete
    2. Oh... tengok bumbung mmg confirm mcm masjid, tp bila tengok dalamnya mcm ada kedai hehee.. :)

      Delete
  5. sukanya kalau dpt shopping setelah meronda-ronda di pantai ya...

    ReplyDelete
  6. Shopping kat street memang terbaik :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang suka ronda-ronda..banyak happening kat sini.

      Delete
  7. Assalammualaikum..khai,

    best dapat bermalam di krabi... mesti best sesangat. ..

    mselim3

    ReplyDelete
  8. fridge magnet tu ada beli tuk saya tak? hehe
    banyak ambil gambar kat sana ye
    dah 18 episod dah ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Banyak episod ye....sikit lagi tamat drama bersiri ini...

      Delete
  9. seronok betul la..banyak kenangan di abadikan..

    ReplyDelete
  10. dah lama mengidam nak g sini..hehe

    ReplyDelete
  11. saya tag anda..
    http://pening-pala.blogspot.com/2014/05/the-liebster-award-by-hunyeda.html

    ReplyDelete
  12. wah.. bestnya... tengok gambar je lah..

    ReplyDelete
  13. Tempat shopping popular kn...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tempat yang sangat popular untuk aktiviti laut...island hoping.

      Delete
  14. Thanks, we appreciate your articles. Good day! DB Product Review

    ReplyDelete
  15. singa tu comel. beznye jenjln time malam. sure murah klo beli byk2

    ReplyDelete
  16. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  17. Belum sampai Krabi lagi...nampak menarik....Tipe resort tu memang macam masjid...

    ReplyDelete
  18. Fridge magnet tu cantik, kalau dapat buat koleksi.

    ReplyDelete
  19. Koleksi di peti sejuk, peti besi atau papan magnet.

    ReplyDelete
  20. Walking street tu nampak gaya macam tempat yang masuk kosong, keluar bawak barang tuh..hahahaha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Walking street sini tak gah seperti di Patung beach, Pattaya atau pun krabi.. Sini punya kecil je.

      Delete
  21. mungkin masa korang pergi ni bukan peak season kan, sebab tu cam tak berapa sesak sgt ngn pelancong

    ReplyDelete