Saturday, 3 May 2014

Krabi Walking Street (Krabi Via Haydai Siri 17)

Krabi Night Market

There are two types of night market at Krabi town. Firstly, The 1st night market is near to the Krabi caveman  traffic light, short distance from the Vogue Shopping Centre. There are mostly Thai food and fruits selling at Krabi Night Market.

Second, the Walking Street. Every Friday to Sunday, there will be another night market along the Krabi Town Street, next to Vogue Shopping Centre. There are a lot of suff and foods available as compare to the 1st Krabi Night Market.


Ini adalah Krabi Walking Street. Night Market depa. Buka dari jam 5.00 pm hingga 10.00 pm. Hanya dari Jumaat hingga Ahad sahaja. Kami telah habis Island Hoping sejak jam 3.00 petang. Sepatutnya kami dah bertolak ke Aonang. Tapi kami nak juga merasa pasar malam Krabi Walking Street. Kami hanya ke Aonang jam 7.30 malam dengan menaiki bas. Tambang bus ke Aonang dari Krabi hanya 600 bath (RM6.00).

Saya makan Noddle Soup Chicken. Tengok kaki ayam yang begitu sedap bila dibuat soup. Manis sungguh rasa sop ayam itu.

Begitulah banyak kerusi kuning untuk makan-makan di Krabi Walking Street. Anda hanya beli makanan dan minuman dari pasar itu. Lepas itu duduk sambil terhibur sama ada  dengan persembahan pentas atau alunan muzik dari corong radio.

Pentas Persembahan Krabi Walking Street

 Bersiap sedia untuk makan setelah sehari suntuk di Lautan Hong Islands.








46 comments:

  1. Meriah nyer market mereka :D by the way nak jadi pengomen first kali nie hahahahaaa :D

    ReplyDelete
  2. Ketepi ketepi pengkomen kedua nak masuk ni
    Waduh udah masuk siri ke 17 ni dh kira drama bersiri ni bang
    Alaaaa cianya sunburn sudah
    Eee kaki ayam syuhh syuhhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drama bersiri ini hampir sampai ke penghujungnya.

      Delete
  3. 3rd! hahahah...

    stylo bas kat bawah skali tu... dalaman dia pulak mcm mana? ;3

    ReplyDelete
  4. tengok meriah walking street kat sana.
    http://adarain.com

    ReplyDelete
  5. Unik pasar malam dia orang... siap ada show bagai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pasar yang wajib dikunjungi bila ke Krabi.

      Delete
  6. Mmg happening eh pasar mlm dia org... menarik.. kat sini tak de lg yg mcm tu meriahnya... mcm karnival pulak... nice.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Depa punya pasar sangat happening....meriah.. macam-macam.

      Delete
  7. colorful lak basnya ... ada org Islam berniaga tu , ok lah nak membeli .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramai orang Islam berniaga di sini...masalah makan minum kita tak ada masalah.

      Delete
  8. ada persembahan muzik traditional, tarian klasik...menarik ni..

    ReplyDelete
  9. tentu byk abg beli cenderahati kan?

    ReplyDelete
  10. salam ziarah. saya suka berjalan, tapi kurang dari segi kewangan. lalu minat saya beralih ke buku.
    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya jalan pun budget..tak ikut pakej pun. Pakej mahal. Di setiap siri akhir lawatan saya ke sesuatu tempat, akan disertai budget yang mampu. Everyone can travel..hihihi

      Delete
  11. banyaknye makanan dia. meriah market tu

    ReplyDelete
  12. perggghhh.. cantik bas.. hehe

    ReplyDelete
  13. Bas yang comel, budak penari yang comel, kursi kuning yang comel, Oh..semuanya comel kat Krabi. Tuan punya Blog dan istripun di Krabi tetiba terlihat comel juga...hehe.

    ReplyDelete
  14. selepas berjemur ronda2 di laut perut tentu berkeroncong lapar...semua yg terhidang sedap belaka...

    ReplyDelete
  15. kyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa comelnyaa semua haihhh

    ReplyDelete
  16. Happening btl la abg khai.. mesti best kan.. =D

    ReplyDelete
  17. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  18. wah sup kaki! saya pun suka
    tapi versi thailand camne rasa dia MKL?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama macam kita juga...cuma kakinya direbus..

      Delete
  19. encik hubby kathy pun suka makan sup kaki ayam..memang terbaik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah kita...best kan makan kaki ayam.

      Delete
  20. Jauh perjalanan luas pemandangan dan kaya pengalaman.

    ReplyDelete
  21. catatanperjalanan yg sangat menarik...

    ReplyDelete
  22. muka & badan abang dah berbelang-belang dah... hasil berjemur kat island hoping tadi.. hahahaah

    ReplyDelete