Wednesday, 23 July 2014

i-City Shah Alam 4 : WaterWorld

Get Ready for Wet & Cool Fun !

Attraction yang ke 3 dalam pakej kami adalah WaterWorld. Kami tak bergambar dalam Water World pasal takut camera rosak. Nanti le kami beli sampul water proof untuk kamera. Semasa kami bercuti di Sydney tempoh hari ada jual. Kami jumpa sampul water proof di Paddy market, Sydney buatan Korea. Kami akan beli semasa kami bercuti di korea nanti. Travel jangan tak travel selagi ada masa, fulus dan peluang.  

 Entrance ke WaterWorld i-City



Ride the Ultimate Tornado : 1st in Southeast Asia

 Ikan Merah minta nyawa

 Cinta & WaterWorld i-City

Gelungsor Air / Slide

Pandangan Atas WaterWorld i-City

Salah satu pakej promo. i-card RM50 untuk 5 attractions sahaja. Kena entry before 6 pm. Harga adalah berubah-ubah mengikut musim dan promo.  Kami punya RM70 untuk 6 attractions termasuk Trick Museum. Kami punya entrance ke setiap attractions sehingga i-City tutup.


AC Mizal tengah buat shooting di Red Carpet untuk Hari-Hari Raya 2014.

Waterworld antara tempat yang menjadi tumpuan para pengunjung i-City. Pelampung tiub adalah percuma, cuma anda tidak dibenarkan membawa makanan dari luar ke dalam Waterworld. Ada di jual dalam Waterworld. Anda boleh sewa locker. RM5 untuk satu loker untuk simpan barang anda. First Aid Room pun ada dalam Waterworld. Waterworld tempat yang perlu anda kunjungi kerana anda akan berasa seronok tanpa batasan bersama mereka yang tersayang. Jangan lupa ride the ultimate Tornado 1st in Southeast Asia.

30 comments:

  1. waterworld tu saya dah p merasmikan..hehe
    masa dia mula-mula buka dah p dah =)

    ReplyDelete
  2. setuju slagi ada plung..fulus dan tnaga.. jagan x travel..mgenal culture org lain..
    eh lainya i-ct skrg smakin bsar..byak penambahan..
    dlu masa p ada lampu2 je

    ReplyDelete
  3. beznye..teringin nak ke waterworld
    byrn masuk agak mahal..
    kena kumpul dulu baru dpt masuk ni

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Kami pergi masa week day bukan weekend. Masa orang-orang Malaysia tengah bekerja dan masa para pelajar tengah bersekolah. Saje untuk mengelakkan trafik jam.

      Delete
  5. Wah jalan saja abg khai yer.. nk pi Korea ek nanti.. bestnya!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ke Korea, belum lagi dalam masa terdekat. Insyallah dalam perancangan masa depan.

      Delete
  6. Wahh.. seronok. Suasana tak berapa sibuk kan... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pasal masa itu week day, rakyat Malaysia tengah sibuk bekerja dan anak-anak tengah sibuk bersekolah.

      Delete
  7. xpernah sampai water world ni... hehe

    ReplyDelete
  8. Rugi la tak mandi en Din... Bila berlepas ke Guilin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mandi...cuma tak tangkap gambar je... Akan ke Guilin lepas raya.

      Delete
  9. cuti2 Malaysia pula ya En.Khairuddin..:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekali sekala kena cuti-cuti Malaysia. Negara kita tidak kurang hebatnya juga....banyak lagi tempat yang menarik yang belum dilawati.

      Delete
  10. I CITY PUN ADA WATER WORLD HEBAT...BARU TAU...

    ReplyDelete
  11. WWWooowww...memang untung lah chenta dpt suami mcm Abe MKL ni suka travel. JM pun sedang cari lelaki di luar sana yg mempunyai minay yg sama dengan JM nih :-)
    Mmg hebatlah jalan-jalan nya lepas ke pilipina ke Sydney pastu ke I-city pulak. Dengar khabar lepas raya nak ke Guilin pastu ke Seoul Korea then ke Jepun. Untug lah orang kerja hebat mcm Abe ni...byk duit nak ke mana-mana pun boleh biala2 masa je. So JM tumpang gembira dengan cerita yang di kongsi coz nk berjalan 2-3 kali setahun pun perlu tabung penuh dulu...***hahaha..panjangnya komen mcm buat karangan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih JM. Alah, Allah bagi rezeki. Kami pi mana-mana pun budget juga. Dan kos melepas pun banyak. Kehendak tak terhad. Apa sekali pun budgeting yang penting...Apa pun syukur alhamduillah. Kos melepas pun banyak dan plan your life. Kita datang ke bumi ini hanya sekali sahaja. Subhanallah. Allahuakbar. Takbir.

      Delete
  12. beberapa kali datang i-city tapi belum pernah masuk water world..

    ReplyDelete
  13. Travel jangan tak travel selagi ada kudrat, fulus, foot loose & masa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih atas doa...begitulah harapan saya pada Prof Naramas Aman.

      Delete
  14. lamer dah x ke ICT..water world mmg belom pernah pergi lagi...

    ReplyDelete
  15. macam2 attraction ada...kena grap yg promo..reasonable price..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Grap yang promo je...Kami beli semasa MATTA FAIR.

      Delete
  16. Promo not to be missed...memang berbaloi ni...

    Dove di sini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beli yang promo je...berbaloi kalau promo..

      Delete
  17. yay...bertambah lagi satu port nak bawak orang pergi waterworld around klang valley...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuan Azlan, port yang berbaloi bagi mereka yang suka main air. Cuba Tornado (1st in Southeast Asia)..itu yang paling mencabar.

      Delete
  18. Pak Lim tak coba naik Tornado itu ? wah rugi dong. pasti seru banget ya... wahana pertamaa yang ada di Asia Tengara.. wajib coba dong.

    ReplyDelete
  19. Jatuh jantung saya kalau naik Tornado tu...orang muda ok kot..kami tak muda lagi. hihihi. tapi itu yang paling best sekali Gunadi harus naik sekiranya ada peluang ke sini.

    ReplyDelete