Monday, 21 July 2014

i-City Shah Alam2 : Red Carpet

Malaysia's First All-Stars Interactive Wax Museum

Ini antara tarikan utama di i-city.  Red Carpet Wax Museum adalah antara 7 tarikan dalam pakej RM70. Ada lebih kurang 100 patung lilin seperti Angeline Jolie, Mr Bean, Tuanku Abdul Rahman bapa kemerdekaan Malaysia, Baracak Obama, David Schumacher dan banyak lagi. Saya berasa seperti seorang artis berjalan di atas red carpet ohsemmm sangat. Jangan lepas peluang keemasan untuk melawat Red Carpet.  

 Selamat datang ke Red Carpet


Antara Mr Vladimir Putin dan  Mr Baracak Obama

 Prince William & Kate Middleton

 Napoleon Bonaparte

 Steve Job

 Mr Bean

 John Travolta

 Funny W.C : Anda harus masuk ke tandas ini. Apakah perasaan anda selepas itu? 

 Mr. Muscle

 Magical World

 Gangnam Style

24 comments:

  1. Fuhhh harga boleh tahan jugak yer.. =D

    ReplyDelete
  2. Ada gaya naib Presiden...

    ReplyDelete
  3. Psy pun ado ... mau rabak poket klu pi i - city nih .

    ReplyDelete
  4. i-City lama dah pergi... tapi idah belum pernah lagi tengok patung lilin ni... dulu2 blom ada lagi... tapi mahal juga tiketnya kan... anak lima + ibu ayah dah 7... perghh...

    ReplyDelete
  5. mesti best ni..kalo saya sampai habis memory card dok tangkap gambar je..hehe

    ReplyDelete
  6. itu patung lilin ke? sama tak dengan madame thousand seperti bangkok dan hongkong?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lebih kurang sama seperti di Bangkok dan Hong Kong punya...Ini adalah patung lilin yang ketiga yang kami kunjungi.

      Delete
  7. Menarik sekali! Bukankah ianya telah dibakar tempohari...dah dibuka semula rupanya.

    ReplyDelete
  8. ntah bila dpt pegi sana.. hehe

    ReplyDelete
  9. belum smpai sni lg
    cm bes je :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang best....tq atas kunjungan anda...Salam kejayaan selalu.

      Delete
  10. patung2 yg sgt menyerupai xdibenarkan mengukirnya dlm Islam...kata org dulu2 takut patung tu minta nyawa...seram juga tu...

    ReplyDelete
  11. Teringin nak masuk sana bergambar dengan patong lilin. haha

    ReplyDelete
  12. wahhh... PSY pon ado! hahaha... eeeh "real"nya, agak menakutkan~ X3

    ReplyDelete
  13. Menarik... mmg rasa nak berjalan2lah raya nanti... psss.. nasib baik abg Khai ada antara putin dgn obama tu, klu tak mesti dia org dah bergaduh hehee... :D

    ReplyDelete
  14. itu hari ada ke sana tapi tak masuk pulak... memang nampak real la walau ianya patung lilin saja..lain kali mesti masuk !

    ReplyDelete
  15. Menarik...tapi belum berkesempatan tengok dekat...In Shaa Allah one day..

    ReplyDelete
  16. saya agak kerap ke i-city
    tapi jujurnya tak penah masuk red carpet
    harga tu buat saya pikir berpuluh kali =)

    ReplyDelete
  17. pesal semua retis dan org luar je...org msia tak de..tokoh2 dari msia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada Tuanku Abdul Rahman dan Datuk Lee Chong Wei..

      Delete