Tuesday, 12 August 2014

i-City Shah Alam 11 : Snowalk

50,000 Sq Ft Arctic Environment Below 5 Celcius

A cold cold fun adventure starts here in Malaysia's largest snow play attraction. Experience life in Antarctica and catch a glimpse of roaming ice-carved creatures from inside the igloo.

Tempat yang sangat sejuk. Saya sangat teruja dengan snowalk selain Trick Art Museum. Itu antara tempat yang happening. Winter jacket diberi sewa percuma, dan anda digalakkan pakai kasut salji dari rumah. Bawa kasut salji sendiri, kalau tidak anda perlu menyewa RM10. Saya bawa winter jacket sendiri, kasut salji sendiri dan pastikan anda bawa topi, sarung tangan dan sebagainya sama seperti anda berada di luar negara pada musim salji. Pasal teramat sejuk di bawah 5 Celcius. Best gila tau..













17 comments:

  1. Cantik jugak yer view kt dalam nie.. tapi ramai dok complaint kata harga dia tak sepadan dgn apa yg ada kat dalam tue.. Betul ke?

    ReplyDelete
  2. Rasanya ice dome d hatyai lagi best tul x

    ReplyDelete
  3. bosan jer kat dlm ni, mahal lagi bayar nak masuk huhu.. sekali jer pergi, lepas ni mmg tak pergi dah

    ReplyDelete
  4. x penah merasa lagi..huhu..cam biasa je..

    ReplyDelete
  5. iskhhh macam dah lain laaa snowalk nie... rasa2 dulu macam pernah masuk... tapi mcm lain sangat...

    ReplyDelete
  6. First time nampak en Din berposing dengan kasut... nampak lebih smart...hehe

    ReplyDelete
  7. x pernah sampai lagi tapi ramai yg komplen kata mahal.. hmmm..

    ReplyDelete
  8. Tak pernah pergi lagi.. klu mahal tapi berbaloi ok lah.. Tp klu x berbaloi mmg tak ok.. Ok tak sahabat?.. :)

    ReplyDelete
  9. saya pun tak pernah masuk...nanti suatu hari kut..

    ReplyDelete
  10. SEJUK SANGAT DI SINI YA...TU YG XTAHAN...

    ReplyDelete
  11. macam kat Iceland...ada binaan dari ais...menarik dan tertarik..

    ReplyDelete
  12. Nice one MKL..Love the photos...

    ReplyDelete
  13. Wah, bestnye :) Nak pergi..nak pergi.. :)

    ReplyDelete
  14. Pernah pergi tapi tak masuk pon ...Tak padan ngan harga nak masuk ramai2 ..lgpon ramai yg cakap tak best pon ...Lepas keluar jer pintu tu ramai yang cakap HARGA MAHAL tapi tak best la kat dalam ..Tak jadi nak masuk ..CANCEL TERUS huhuhuhu........

    ReplyDelete