Thursday, 28 August 2014

Malaysia Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta dari Blogger

Segmen oleh hasrulhassan.com

Saya suka travel. Itu antara keutamaan saya dalam hidup sejak saya muda belia lagi. Ada peluang mengembara, saya pasti mengembara sehingga ke hari tua selagi saya sihat walafiat. Apabila saya travel, saya akan dapat  pengalaman baru dari sebuah pengembaraan itu. Setiap negara memberi saya pandangan dan pengalaman baru berbanding dengan yang lama. Setiap pengalaman yang diperolehi akan saya zahirkan menerusi medium blog supaya para pembaca dapat berkongsi dan merasai pengalaman saya. Saya juga turut menggalakkan mereka mengembara dengan kos yang murah dan berkualiti seperti saya. Apabila mereka mengembara, mereka dapat membandingbezakan dengan negara-negara yang mereka lawati. 

Dari pengalaman saya,semakin banyak kita mengembara, semakin kita akan menghargai negara kita sendiri. Di sini sudah tentu pasti lama kelamaan apabila kita semakin dewasa dalam kembara kita, kita pasti akur dengan pepatah yang mengatakan bahawa hujan emas di negeri orang baik lagi hujan batu di negeri sendiri. Sesungguhnya, 'Malaysia Di sini Lahirnya Sebuah Cinta'  

Tarikh Tutup

Hantarkan url entri anda sebelum 31 Ogos 2014.

10 blog entri terbaik akan dipilih selepas 1 September 2014. Blog yang terpilih akan dimasukkan ke dalam bloglist baru HasulHassan dan kekal berada selama 3 bulan.

Jom meriahkan segmen Malaysia Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta.

Baca Selengkapnya - Segmen Malaysia Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta - HASRULHASSAN.COM™ http://www.hasrulhassan.com/2014/08/malaysia-di-sini-lahirnya-sebuah-cinta.html#ixzz3BfzwEGEh

22 comments:

  1. Assalammualaikum.. bro khairuddin,

    selamat bersegmen anjuran bro HH .. moga berjaya yer..

    mselim3

    ReplyDelete
  2. pengembaraan menyebabkan lahirnya cinta yg sejati...selamat bersegmen...rasa nak try juga.

    ReplyDelete
  3. selamat bersegmen Tuan.

    Just want to let you know.. tuan MKL banyak bantu saya dalam mengatur itinerary ke Manila..thnx tuan :) dah selamat pergi dan balik..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih ....saya gembira kerana dapat membantu anda..

      Delete
  4. selamat bersegmen dan keep on travelling and blogging..

    ReplyDelete
  5. Slmt bersegmen sahabat. Merdeka warisan kita utk sentiasa dipertahankan... Merdeka!

    ReplyDelete
  6. salam kemerdekaan abg khai
    suka tema tu..menandakan kita rakyat malaysia yg tersemai rasa cinta pd negara yg x berbelah bahagi
    malaysia merdeka! alhamdulillah..

    ReplyDelete
  7. Terima kasih kawan-kawan blogger kerana pengembaran saya dapat melahirkan cinta sejati terhadap Malaysia. Semoga mendapat manfaat daripada penulisan saya.

    ReplyDelete
  8. Good Luck MKL & Happy weekend..

    ReplyDelete
  9. Jauh berjalan luas pengalaman tapi mana nak sama hujan batu di negara sendiri, kan bro? Good luck n salam kemerdekaan...

    ReplyDelete
  10. Salam kemerdekaan ya saudara Khai ^__^

    ReplyDelete
  11. Salam kemerdekaan buat anda. Moga terpilih tersenarai di bloglist blog Hasrul Hassan. Inilah masa untuk memupuk semangat kemerdekaan.

    ReplyDelete
  12. Good luck!baru perasan segmen ni.nak join dah tak sempat..huhu

    ReplyDelete
  13. Salam kemerdekaan... selamat bersegmen, semoga berjaya.

    ReplyDelete
  14. peluang perniagaan Dalam bisnes top up semakin meluas dan berpotensi berkembang maju dari masa ke semasa. Peluang perniagaan nie terbuka kepada siapa sahaja tanpa mengira had umur, kedudukan status, tidak kira anda bekerja tetap atau tidak. Ianya terbuka kepada sesiapa yang ingin mencari pendapatan secara kecil-kecilan atau besar-besaran. Boleh jadi suatu hari bisnes topup menjadi pekerjaan tetap anda.. dengan income yang anda puas hati.. IN SHAA ALLAH.. dengan usaha anda..Daftarlah sekarang !

    sesuai untuk :
    # pelajar IPT. Sebab apa ?. saya juga pernah menjadi seorang student IPT. Duit PTPTN memang tak cukup. Kita sebagai student juga mempunya keinginan untuk berbelanja . BETUL ATAU TIDAK ?
    # peniaga kedai runcit(TAK PERLU CHARGE RM 0.50 KEPADA PELANGGAN SEBAB DARI TOPUP YANG ANDA RELOADKAN KEPADA PELANGGAN ANDA SUDAH DIBERI KOMISYEN) disini anda mungkin mempunyai kelebihan. sebab apa ?. dari apa yang saya perhati dan telah saya survey. kebanyakkan penjual topup dari kedai2 runcit mengenakan charge tambahan 0.40/0.50 dan sebagainya kepada setiap pelanggan yang membeli topup sedangkan anda tidak.
    # penjawat sektor kerajaan dan swasta yang menginginkan income tambahan
    # penganggur terhormat yang tidak mempunyai sebarang income/pendapatan

    MEMPERKENALKAN !!!
    Part Time Bisnes (Topup) - Pakej Agen..

    Pakej Agen Topup Paling GEMPAK..
    Yuran Terendah, Profit @ Keuntungan Tertinggi Di Pasaran..


    Produk Yang Disediakan :-
    * Maxis
    * Digi
    * Celcom
    * Umobile
    * Tunetalk
    * Xox
    * Merchantrade
    * Digissocial
    * Digisidd
    * Digibroadband
    * Molpin
    * Tron
    * Italk
    * Cib-Mall Pin
    * A-Cash Pin
    * Mcoins Pin
    * Njoi Flexi
    * Celcom Bill
    * Maxis Bill
    * Digi Bill
    * Umobile Bill

    Utility Bill :-
    * Telekom Bill
    * Astro Bill
    * Syabas Bill
    * Tnb Bill
    * Water Bill (Johor, Kelantan, Kuching, Melaka, Pulau Pinang, Pahang, Perak, Sibu)
    * Electricity Bill (Sabah & Sarawak)
    * Indah Water Bill
    * Unifi Bill
    * Sada Bill

    UNTUK INFO LANJUT BOLEH SMS/WECHAT/WHATSAPP 0177259260 24 JAM. PANGGILAN TELEFON TIDAK DI GALAKKAN KERANA TERIKAT DENGAN KERJA
    ATAU
    BOLEH LIHAT TERUS DI LAMAN WEB BERIKUT
    http://i2isyah92.wix.com/bisnestopupgempak

    ReplyDelete