Monday, 19 January 2015

Koniciwa 11 : Sannomiya

Kobe Muslim Mosque dan Kitano Meister Garden

11hb Dis 2014 (Hari kedua)

Selepas Himeji Castle, di sebelah petang kami terus ke bandar Sannomiya untuk melawat Kobe Muslim Mosque untuk solat taqdim. Kami juga telah melawat Kitano Meister Garden yang terletak tidak jauh dari Kobe Muslim Mosque. Kitano Meister Garden adalah tempat shopping mall. Dalam Mall itu, banyak kedai seperti menjual cendera mata, kedai roti, kedai makanan dan lain-lain.   

Kami naik train dari bandar Himeji ke Sannomiya menggunakan Kansai Wide  Pass. Pandu arah ke Kobe Muslim Mosque, senang je. Turun di station Sannomiya dan terus cari i information dalam stesyen itu sendiri. Pergi ke i information dan mereka akan bekal peta kawasan dan panduan ke tempat yang dikehendaki.    

Panduan JR Map dari Himeji ke Sannomiya

KITANO GROCERIES terletak bertentangan dengan Kobe Muslim Mosque

Kobe Muslim Mosque

Pandangan dalam Kobe Muslim Mosque

Bersama Zaleha Md Nassir dan Zainal Abideen Mohamed

Cinta bersama Zaleha Md Nasir

Bersama Cinta

Kitano Meister Garden

Nishimura's Coffee

Kobe Muslim Mosque Dome

Granpale

Granpale Condominium

21 comments:

  1. masjid yg cantik di jepun...tenang melihatnya.

    ReplyDelete
  2. Memang cantik masjidnya.. baguslah Jepun tak menghalang pembinaan masjid tu.. nampak kemas dan terjaga..

    ReplyDelete
  3. Ya Allah. Cantik betul design masjid sana.

    ReplyDelete
  4. best nya...
    dah pasang angan2 ni nak ke sana.... nice syering.

    ReplyDelete
  5. semoga makin banyak umat Muslim di Jepang.

    ReplyDelete
  6. Hajat hati mmg nk ke kobe mosque tp lps main snow, ank2 mcm dh x larat..teros balik. . Tp yg herannya, bila sampai kawaramachi, gumbira ria plak mika membeli2.... perlukah ke sana lg??? Hahaha...bnyk sngt tmpt x sempat neh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun tak sempat walaupun dah bermarathon...banyak sangat tempat yang menarik di hati.

      Delete
  7. abe MKL x makan di kelai HALAL food berhadapan dengan Kobe Mosque tu ke

    Siapa Zaleha dan Zainal tu..jumpa di masjid tu ke or kawan yg follow trip sama2

    ReplyDelete
    Replies
    1. masjid ni kak JM ada pergi gak kan hari tu?cantiknya!

      Delete
    2. Tak sempat nak makan.. Nak kejar ke harborland kobe... Zakeha dan Zainal tu kami jumpa kat masjid... Kami bermarathon dan cuba cover banyak tempat. Hi3.

      Delete
  8. Hiasan masjid jepun ni simple, tapi tetap menarik.

    ReplyDelete
  9. salam bro MKL... wahh ke jepun pula yer... :D syok la jalan saja kan... cemburu taww... oh yer... tqsm buah tangan dari guilin tu yer... kiter sukaa... :D haa... idah ingat idah ada hutang dengan MKL lagi nie... belum berbayar nie... aduhhh... kebzan laa... :( btw cantik senibina masjid tu unik dengan warna yang semulajadi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq kerana info saya fm Guilin dah diterima.....

      Delete
  10. suka pergi masjid di negara orang.. tengok mcm mana islam disana.. kagum and ada yg lagi kemas dari di malaysia yg ngaku negara islam =p

    ReplyDelete
  11. jauh ke berjalan dari Sannomiya station...ada masjid, ada kedai halal..itu yg best..

    ReplyDelete
  12. asjid yang indah rekaannya ...

    ReplyDelete