Tuesday, 20 January 2015

Koniciwa 12 : Kobe


Harborland Kobe 

11hb Dis 2014 (Hari kedua)

Selepas melawat  Kobe Muslim Mosque dan Kitano Meister Garden di Sannomiya, kami sekali naik train ke Kobe. Kami ingin ke Harborland kobe. Kami sampai di sini pun dah sebelah petang.

Dari Stesyen Sannomiya kami terus ke Kobe Station. Kami terus mencari pandu arah ke Harborland Kobe. Banyak pandu arah dan tanda yang jelas adalah Umie. Cari sahaja perkataan Umie dan anda pasti sampai ke Harborland Kobe dan Kobe Tower. Jalan Kaki je.

Selain itu, kami juga masuk ke shopping mall Jepun. Shopping Mall RM3 (Seria) seperti yang disarankan oleh Jari Manis (JM) yang meletop tu. Thank you JM, salah satu blog rujukan kami ke Jepun.

Tempat tuju utama sebelum berjalan kaki ke Harborland

Berjalan kaki ke Harborland Kobe

Kami masuk ke Seria melalui Umie.

Three-eyed Status

Penutup kumuhan Kobe

Welcome to Kobe

Ferris Wheel Kobe

Harborland Kobe

Kapal Persiaran

Kobe Tower


Oriental Hotel

Penutup Kumuhan Kobe





24 comments:

  1. wonderful scenery, as expected ^^

    three-eyed statue? those aren't eyes, those represent the statue's nose and cheeks... hehe ;3

    ReplyDelete
  2. cantiknya view di Kobe..hehe.wah, tersedak kak JM kita, ada orang mention dia..

    ReplyDelete
  3. Menarik... 3 eyed status tu pun comel je.. :) :)

    ReplyDelete
  4. Penutup kumbahan di jepun ttp menarik di mana2...

    ReplyDelete
  5. Yang menarik penutup kumuhan di Kobe dan kota-kota lain di Jepun sangat artistik. Menarik banget Pak Lim. Jepang memperhatikan sampai detil. Jepang memang hebat

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. Umie tu nama Mall bukan panggilan kepada ibu or mak tau

      Delete
  7. yeeee CT suka tempat tempat macam ni.. where i can see ship sea water and birds flyings.. uncle ske amek gmbr tutup lubang tu eh =p tpi boleh jadi icon bukti dah jejak kaki kan hihihi..

    owh Umie.. kaulaaah sinar hidupku.. *sila nyanyi dengan tone dan melodi yang betol.. 100markah untuk anda..*

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. loh...kenapa Abe MKL ambil train ke Osaka untuk ke Kobe Land...dah dokek sgt dari Kitano Garden tu just jln kaki je nanti akan jumpa meriken park, Kobe Tower dan seterusnya Kobe Land

    ReplyDelete
    Replies
    1. purgh JM.. dah lama menetap di Jepun?? hehe

      Delete
    2. hahahaha Akak JM semua dalam genggaman saja..

      Delete
  10. ehh..betul ke abe MKL yg tulis begini "Jari Manis (JM) yang meletop tu" ahahah....meletop lah sgt kan

    ReplyDelete
  11. Kalau saya nak ke Jepun pun saya akan buat rujukan di blog JM... mana dia pegi saya akan pegi... nasib je dia tak letak print tapak kaki... kalau tak saya nak lompat2 kat situ.... amik seru kata orang... hehehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Najib!!!! ahahahaha....jgn begitu dong...teman terharu dehh :-)

      Delete
  12. suka tengok persekitaran negara Jepun...bersih...

    ReplyDelete
  13. Cantik menarik bersih dan sangat2 tertarik dgn gambar yg MK kongsikan

    ReplyDelete
  14. Kobe tower tu btk dia ala2 mcm bgn tabung haji kan.. and manhole cover dia pun sgt lawa. kreatif betul org jepun ni. kalau kat Malaysia, standard cover cop JPP jerlah..hehe

    zinziemeewah

    ReplyDelete
  15. Pemandangan yang sangat menarik :)

    ReplyDelete