Monday, 2 February 2015

Koniciwa 17 : Kiyomizu-dera 2


KIYOMIZU-DERA (Buddhist Temple)

Keterangan tentang kiyomizu-dera

Laluan keluar dari Buddhist Temple

Pandangan Tepi Kiyomizu-dera

Bandar Kiyomizumichi

Pandangan hadapan kiyomizu-dera

Tiang-tiang kayu

Aku dan Kiyomizu-dera

Aku dan Maple

Cinta dan Maple

Air Suci 

Tiang-tiang kayu

Tasik Kecil (Pond)

Buddhist Monk

Menara Jam

Tiket masuk ke Kiyomizu-dera

26 comments:

  1. Whoa! Tertarik dengan tiang-tiang kayu tu. Nampak gayat juga la sebenarnya tapi i'm sure view mesti cantik. Anyway, gambar monk tu stylo. Cantik and powerful!

    ReplyDelete
  2. tiang kayu yang kukuh tu kan... kata orang dibuat begitu untuk menahan gempa bumi, sebab tu agaknya kuil ni kukuh... view memang sangat menarik.. lagi Jepun negara sejuk... nice pics bro

    ReplyDelete
  3. Picture no.5 - Pandangan hadapan kiyomizu-dera, favorite~ :3

    ReplyDelete
  4. Hmmm...jeles betul la kathy.. :(

    ReplyDelete
  5. Nampak kukuh binaan tiang2 kayu tu... sangat menarik & membuatkan kita terfikir melihat binaannya...

    ReplyDelete
  6. kukuh lak tiang - tiang kayu tu . nice view . byk sungguh tample kat jepang ni kan ...

    ReplyDelete
  7. Nice. Tasik tu super cantik encik Din

    ReplyDelete
  8. cantik nya view kat sini...... interesting tengok tiang kayu yang tinggi tu... so unik

    ReplyDelete
  9. Dah kenapa pulak yang bertudung saji tu? Dia buat apa?

    ReplyDelete
  10. cantik sgt view di..sini..indah berwarna-warni.

    ReplyDelete
  11. lawa gambar.. mcm jurugambar pro.. hehehe

    ReplyDelete
  12. ruginya dulu kat ke sini view sgt cantik terutama Spring dan Autumn season

    ReplyDelete
  13. Wah menarik sungguh .... Subhanallah indahnya tempat ni ..Sangat2 teruja tengok gambar2 yang cantik dan menarik dengan pemandanganyang indah dan mendamaikan ..MK doakan Lya jugak boleh sampai kat sini hehehe ..Cantiknya ............Nice sharing MK

    ReplyDelete
  14. uniknya tiang kayunya bro MKL

    ReplyDelete
  15. ramainya manusia...buddhist monk tu nampak macam watak dalam filem pendekar Cina dolu-dolu.

    ReplyDelete
  16. huhuhu ini rasanya yang CT bace dalam blog akak JM dulu hihi.. tempat orang berebut nak minum air tu hihi..

    ReplyDelete
  17. Kayu? Erkkk...dah reput ke? Betingkek-tingkek pulak tu.
    Wahhh...maple lagi..

    ReplyDelete
  18. Cinta dan Mapel serasi..hehe. Pak Lim dan Mapel juga serasi.
    Tak sangka, di Jepun masih ada peminta sedekah.

    ReplyDelete
  19. A very nice view..suka sangat.. harap2 brother cepat2 ye habiskan N3 pasal Jepun ni.. tak sabar nak buat rujukan... tq

    ReplyDelete
  20. wahh uniknya... view pun cantik sangat :)

    ReplyDelete
  21. suka tengok daun maple tu
    paling unik tengok monk tu =)

    ReplyDelete