Thursday, 12 March 2015

With love from Taiping : Perak Museum & Penjara Taiping

Hari Pertama (19 Feb 2015)

Selepas jogging di Taman Tasik Taiping, kami terus ke Muzium Taiping dan Penjara Taiping. Kami hanya bergambar-gambar sahaja kerana jadual lawatan kami yang ketat. Jadual lawatan kami sangat ketat kerana akan berada di Taiping dan kuala Sepetang 2 hari sahaja. 


                                                                       Perkarangan Perak Museum

Helikopter Tentera

Sauh Kapal

Keretapi lama

Cinta dan anak-anak

Aku, Cinta dan anak-anak

Si Naim dan Cinta

Bangunan depan adalah Penjara Taiping

Aku dan Naim

Aku dan Cinta

Di depan bangunan masuk Perak Museum

Panorama Penjara Taiping

Good bye Perak Museum

37 comments:

  1. Replies
    1. Pro yg ambil gambar pastilah cantik Anies.. :)

      Delete
  2. pernah pergi dulu.. eh still sama je muzium ni :)

    ReplyDelete
  3. Penjara taiping merupakan antara penjara tertua di Malaysia. Belum berpeluang menjejakkan kaki lagi meninjau ke sana... best tu..

    ReplyDelete
  4. Taiping destinasi yg sgt sesuai berjln sekeluarga kan.. muzium pun menarik.. suka juga pergi muzium... :)

    ReplyDelete
  5. Banyak lagi tempat yang belum sempat saya singgah di Taiping ni...next trip maybe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekiranya melawat Taiping jangan lupa lawat Kuala Sepetang.....dua-dua itu kawasan berdekatan.

      Delete
  6. pernah melawat muzium taiping zaman sekolah lama dulu....

    ReplyDelete
  7. cinta dan anak2 seperti cinta dan adik2 kerana kak Cinta nampak muda dan abe MKL nampak kacak muda remaja

    ReplyDelete
  8. anak2 abe MKL dah besar so nampak sebaya dengan mak dan abah mereka...alhamdulillah rezeki apabila anak2 berjaya ni kan

    ReplyDelete
  9. selain tasik taiping, zoo taiping, museum juga antara tempat utk di singgah tetapi jika tanya JM..nak masuk museum tak? itu adalah pilihan terakhir huhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kami pun tak masuk....ada lagi tempat-tempat lain yang lebih menarik...masa mencemburui kami.

      Delete
    2. boleh geng kita Akak JM.. museum paling last kalau dah terpaksa kenalah masuk =P

      Delete
  10. tertarik dengan kecantikan bangunan museum tu

    ReplyDelete
  11. very nice moment and place.. cool travel...

    ReplyDelete
  12. saya haritu tak sempat nak ke sini...insya Allah, satu hari nanti...

    p/s : MKL terpilih antara komen terbanyak kat blog saya...insya Allah, ada sedikit buah tangan untuk MKL...nanti tinggalkan yer detail : nama, alamat penghantaran dan no tel kat email saya : rinoa.rider@gmail.com. Entry komen tu ada kat sini :

    http://mamapapaamir.blogspot.com/2015/03/penasihat-bulanan-bulan-january-2015.html

    ReplyDelete
  13. cantik bangunan Perak Museum..red on white...

    dekat je bangunan2 ni dgn Taman Tasik, boleh berjalan kaki saja..

    ReplyDelete
  14. Banyak juga tempat yang boleh pergi di Taiping ye. Thanks encik MKL

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh juga ke kuala sepetang...tak jauh dari Taiping.

      Delete
  15. museum cantiknya apabila di ambil gmbar

    ReplyDelete
  16. gambar last tu paling menarik..

    ReplyDelete
  17. Comel keretapi lma tu... bnyk juga tmpt2 di taiping ni if we really explore them....

    ReplyDelete
  18. keluarga bahagia bersama cinta ... terbaiklah .

    ReplyDelete
  19. seronoknya jelajah ilmu bersma klrga.. :)

    ReplyDelete
  20. yang ni CT pernah peeegi.. ada dinosor dalam tu ehehe..
    itu je CT suka heheh part lain rasa boleh tidur =P

    ReplyDelete
  21. cantik lah gambar.. uncle pakai camera apa..

    ReplyDelete
  22. alaaa.. rindunya nak pergi taiping lagi

    ReplyDelete
  23. saya tak penah pergi pun
    saya lalu aje =)

    ReplyDelete
  24. Assalam,
    seb baek hat ni iols baru jaaaaaaaaaaa pi ritu
    baru la tak malu ngaku diri orang tepen :)

    ReplyDelete