Thursday, 30 April 2015

Hat Yai & Songkhla Itinerary 2015

Moh kita ke Hat Yai dan Songkhla

Bus tiket Konsortium Bas Ekspres Semenanjung (M) Sdn Bhd

Sudah berkali-kali saya bercuti ke Hat Yai. Ini antara tempat kegemaran kami suami isteri. 

Jom tengok Itinerary kami yang seperti berikut :

Hari Pertama.

Bertolak dari Pudu Raya Kuala Lumpur
Tiba di Kawasan Lee Garden
Merayau-rayau di sekitar Night Market di Kawasan Lee Garden

Hari Kedua

Hatyai Municipal Park
Planetarium
Hatyai Cable Car
Hatyai Ice Dome

Songkhla Beach Hatyai
Masjid Jamek Songkhla
Songkhla Aquarium
Songkhla Zoo
Tang Kuan Hill Lift Station

Central Festival
Hatyai Night Market

Hari Ketiga

Tan Nga Chang Waterfall
Magic Eye 3D Museum  
Chang Puak Camp Hatyai

Tinsulanan Bridge
Klong Hae Floating Market
Hat Yai Train Station

Santisuk Market
Hatyai  Festival Mall

Hari keempat

Berlepas pulang ke Kuala Lumpur

Para Sahabat Blogger, ada lagi tak kawasan-kawasan yang lain menarik untuk dilawati? Saya menghargai setiap komen dan cadangan anda tentang itinerary kami. Terima kasih daun keladi.






31 comments:

  1. Banyaknya tempat menarik di Hat Yai dan Songkhla Pak Lim. Liburan berdua sama istri tercinta sangat mengasyikan. Mudah-mudahan liburan kali ini, berjalan sesuai encana Pak Lim.

    http://sederhanaperjalanan.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Perkongsian macam ni, memudahkan lagi untuk sahabat yang lain untuk membuat perancangan.

    ReplyDelete
  3. caberat show. tp tak pegi pon xrugi apa2 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah...ini akan masuk dalam itinerary saya.

      Delete
    2. amboi amboi en.lim... kihkihkih ;3

      Delete
    3. abe MKL ...JGN!!! semua tu tak tulen hehehe

      Delete
    4. kalau nk masuk tgk show tu perlu ajak JM sekali heheheh

      Delete
  4. Hehehe banyak tuu tempat menarik blh pergi..enjoyy travel

    ReplyDelete
  5. Menarik.. bagus panduan ni utk rujukan klu ada rezeki travel ke sana nnti. T kasih atas info bermanfaat ni.. :)

    ReplyDelete
  6. nanti nak bercuti di Hatyai, boleh la pinjam itinerary nie hahha

    ReplyDelete
  7. woaaah.. banyak tempat dalam sehari tu.. sempat ka ? ke tempat tu semua dekat2 ?

    ReplyDelete
  8. tak tahuu nak suggest.. tak pernah sampai.. tunggu entry dari Uncle laa bleh bace nanti..

    ReplyDelete
  9. Oh ada bas terus ke hatyai, selama ini hanya terbayang lamanya kena naik kereta api atau drive sampai changlung, walaupun bukan saya yang drive....tq infonya.

    ReplyDelete
  10. Dating di Hat Yai dan Songkhla ke Abang Khairuddin?

    Selamat bercuti !

    ReplyDelete
  11. Byk rupanya tempat2 menarik ye... Sy teringin nk g floating market je kalo ade rezeki lg. Selamat bercuti!

    ReplyDelete
  12. BESTNYA TRAVEL..SLMT BERCUTI.

    ReplyDelete
  13. naik bas je eh? nanti semua anak dah besar nak pergi la :)

    ReplyDelete
  14. blm pernah ke Hatyai n Songkhla..byk tmpat menarik..

    ReplyDelete
  15. wah pasti seru nih ikut trip ini hehe....

    ReplyDelete
  16. dah berkali2 ke hatyai? dah berapa kali....

    ReplyDelete
  17. 1 mei dah berangkat..kiranya x perlu JM rekomen temat lagi..ntah2 dah balik...enjoy tak

    ReplyDelete
  18. kalau ikut itinerary ni rasanya dah balik..so cmane? best tak? nanti update le kat kami yang belum sampai ni..hehe

    ReplyDelete
  19. Iten MKL ni sesuai nk diikut ni... nk ke sana juga x lma lgi

    ReplyDelete
  20. Assalam,
    iols memang dalam perancangan nak cotik2 hatyai dalam tahun ni
    nanti nak kena rujuk balik entry2 disini he3

    ReplyDelete
  21. bestnya bercuti!!.. tq atas info ni. mmg mencari-cari info sebegini... hajat hati pon nak kesana.. in sha allah.

    ReplyDelete