Thursday, 7 May 2015

Budget Hatyai : Southern Thailand

Belanjawan ke Hatyai

Hatyai Cable Car

Dicatatkan perbelanjaan saya selama berada di Hatyai sekadar sebagai rujukan rakan-rakan sepengembaraan. Cuti kali ini ala-ala business. 
Hari Pertama (1 Mei 2015 - Jumaat)


Bertolak dari Pudu Raya Central 

Perbelanjaan tiket  bas                                                                   RM58.40
Makan Minum tengah hari                                                              RM10.00

Makan Minum Malam                                                                      RM10.00 

Hari Kedua (2 Mei 2015 - Sabtu)

Tidor di Singapore Hotel (RM45 satu bilik) kongsi 3 orang        RM15.00 
Makan Minum Sehari                                                                      RM20.00

Hari Ketiga (3 Mei 2015 -Ahad)

Makan Minum Sehari                                                                      RM20.00
Tido di Hotel Indra (RM50 satu bilik) kongsi 3 orang                  RM33.30
Transport Ke Hatyai Municipal Park (RM80)                                RM26.70
Cable Car Fee                                                                                  RM20.00

Hari keempat (4 Mei 2015 - Isnin)

Makan Minum Sehari                                                                      RM20.00

Hari kelima (5 Mei 2015 - Selasa)

Makan Minum Sehari                                                                      RM20.00
Perbelanjaan tiket bas                                                                    RM40.00     

Jumlah Perbelanjaan Bas :                RM98.40
Jumlah Perbelanjaan Hotel :              RM48.30
Jumlah Perbelanjaan Cable Car :      RM20.00
Jumlah Perbelanjaan Tuk-tuk     :      RM26.70
Jumlah Perbelanjaan Makan Minum:RM100.00
Jumlah Keseluruhan Perbelanjaan  :RM293.40

Perbelanjaan saya di Hatyai selama 5 hari adalah RM293.40. Perjalanan yang santai ala-ala business. Melarikan diri dari kesibukan rutin kehidupan seharian.

26 comments:

  1. lamanya tk pergi Hat Yai, padahal tiap2 bulan turun Kangar tgk projek.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dekat je....ada masa kena pergi ke Hatyai..pi makan masakan siam puas-puas.

      Delete
  2. pergi sendiri boleh bajet kemas2 kan .sebab saya pernah quote harga dalam pakej untuk client masa dalam latihan praktikal yg lepas , tinggi dari tu per pax huhu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang pi sendiri boleh ikut budget kita sendiri....jimat kalau masak sendiri.

      Delete
  3. good info..kebetulan sedang searching dan merangka belanjawan ke sana jugak.. ;-) mekasih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat berjaya...Hatyai memang pilihan hati saya.

      Delete
  4. harga tikekt bas dar hatyai ke kl lebih murah ya, tu harga untuk bas konsotium jugak ker?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu memang harga bas Konsortium... Balik dari Hatyai-Kuala Lumpur cuma RM40.00 sahaja.

      Delete
  5. Wah.. Budjet betul lima hari hrga tu..

    ReplyDelete
  6. perghhh.. bajet terbaek.. :)

    ReplyDelete
  7. Sekitar RM300 utk 5 hari adalah sesuatu yg berbaloi.. mmg sesuai utk seisi keluarga ni. Thanks sharing bajet ni tuan.. menarik.. :)

    ReplyDelete
  8. Bawah RM500 untuk 5 hari boleh dikatakan sesuatu yang murah.... Bagus nie untuk dibuat rujukan.... thankksss

    www.mytravellicious.com

    ReplyDelete
  9. wah... baiknya budget. sape kate nak travel kena duit banyak kan :)

    ReplyDelete
  10. sy nk try ke hatyai dgn keretapi...

    ReplyDelete
  11. Pandai En Din budget :)

    Sebut Hatyai terus teringat makanan sana :p

    ReplyDelete
  12. Teruja tengok bajet utk percutian nie...

    ReplyDelete
  13. Mmg bajet yg menarik MKL...

    ReplyDelete
  14. x sampai 3 ratus...untungkan pegi lebih dari sorang..save duit hotel

    ReplyDelete
  15. JM tgk x de duit spend utk shopping...kalau JM...RM100 tuk shopping je

    ReplyDelete
  16. naik cable car tu...bukan ke cable car tu ke tempat keagamaan...yg byk patung gajah tu kan

    ReplyDelete
  17. murah..murah. kok bisa semurah itu ya pak Lim ?

    ReplyDelete
  18. murahnyaaaa hotel.. jimat kan sebab bertiga..
    CT slalu bab makan mmg lebihkan.. hehehe..

    ReplyDelete
  19. wah seru juga ya bisa jalan ke isni mantap euyyy

    ReplyDelete
  20. mak ai ... murahnya . lbh murah dr beli gadget . klu ada geng nak juga melenjan sampai sana ...

    ReplyDelete
  21. Assalam,
    kalo budget untuk seorang & berkongsi2 memang murah kan3

    ReplyDelete