Wednesday, 20 May 2015

Koniciwa 23 : Khaosan Kyoto Guesthouse


Hari keempat (13hb Disember 2014)

Kami telah berkampung selama dua hari di Kyoto. Kami tinggal di sini pada hari kedua dan ketiga.(11hb Dis sehingga 12hb Disember 2014)  Ini kerana kyoto mempunyai banyak tempat tradisional yang menarik. Kyoto adalah bandar yang penuh dengan tradisional bagi Jepun. Kami tinggal di Khaoson Kyoto Guesthouse.

Alamat Khaosan Kyoto Guesthouse adalah seperti berikut :

  1. Address: 568 Nakanocho, Shimogyo Ward, Kyoto, Kyoto Prefecture 600-8032, Japan

Saya berpuas hati kerana terdapat dapur yang membolehkan saya masak sendiri. Layanan pun baik dan harga pun berpatutan. Harga bagi dua malam adalah 10,560 yen (RM315.19) RM157.60 satu malam dibahagi dua orang adalah kira-kira RM 78.80 seorang. 

 Katil dua tingkat bagi satu bilik

 Kami kaki travel berada di ruang tamu Guesthouse

 Pelajar Malaysia yang tengah buat PhD di salah sebuah Universiti di Jepun

 Ruang Reception yang masih tutup kerana kami check out di awal pagi

 Cinta dan pokok Krimas

 Hadapan Khaoson Kyoto Guesthouse

 Betapa uniknya  Khaoson Kyoto Guesthouse

Kenangan indah tercipta di Khaosan Kyoto Guesthouse

31 comments:

  1. Wah nice info... sangat berpatutan tu, boleh masak sendiri lagi, sugoi desu~ ;3

    ReplyDelete
  2. Ringkas tp selesa melihat guesthouse ni.. menarik.. pasti lagi seronok bila berjumpa pula dgn org senegara kat sana.. best.. :)

    ReplyDelete
  3. Dibalik kemajuan Jepang masih mempertahankan segi tradisionalnya. Info menarik Pak Lim

    ReplyDelete
  4. Teringin nak jejakkan kaki ke Jepun, insyaAllah

    ReplyDelete
  5. Ok dah harga tu memandangkan rental rate kat jepun ni memang agak mencabar kan... khaosan guesthouse ni agak famous juga dlm kalangan malasians kan..

    ReplyDelete
  6. Tengok luaran guesthouse tu rasanya tak jangka dalamannya menarik gak...

    ReplyDelete
  7. cantik guesthouse tu harga pun ok walau pun di Jepun semua mhl

    ReplyDelete
  8. tetiba tingat drama jepun oshin ;-)

    ReplyDelete
  9. Kenangan indah tercipta di Khaosan Kyoto Guesthouse katanya------nampaknya kalau ke Japan lagi n stay kat sini

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum. Tahniah kerana anda menjadi salah seorang pemenang Cabaran Pengomen Tegar Blog Abe Kie. Untuk maklumat lanjut dan cara menuntut hadiah tersebut, sila layari

    http://www.zukidin.com/2015/05/keputusan-cabaran-penggomen-tegar-abe.html

    Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen di pos2 blog abe kie.

    ReplyDelete
  11. menarik gak hotel nih...murah lak tuh

    ReplyDelete
  12. memang unik bangunan nya..so traditional,.ni mesti takde lif, ker ada? suka bandar Kyoto..byk sangat tempat menarik utk dilawati..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada lif....Hotel yang berpatutan. boleh tinggal di sini.

      Delete
  13. Japan is gonna be the next favourite destination i'll visit!

    ReplyDelete
  14. masih lagi di Kyoto ye brother.. saya pun slow je update pasal Japan.. anyway, memang suatu kenangan dan pengalaman menarik bila berada di Kyoto.. i love Kyoto so much.

    ReplyDelete
  15. memang rare senibina guesthouse ni.....

    ReplyDelete
  16. comel guset house ni..harga pun menarik.transport senang tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Transport senang. Train berdekatan. boleh akses. Bus pun senang. Public transport tak ada masalah.

      Delete
  17. wah jalan-jalan yang keren pak mantap euyyy...

    ReplyDelete
  18. memang menarik guest house tu ... berbaloilah dgn bayarannya ni .

    ReplyDelete
  19. memang comel.. CT suka lah katil yg klasik2 cemni.. hehehe..

    ReplyDelete
  20. Assalam,
    tu dia haaaihhhhh
    kaunter reception tu berpagor besi sakan he3 :P

    ReplyDelete
  21. As slm boleh tanya khoasan tu mmg boleh masak ker? Disedia kan dapor utk memasak? Atau microwave jer?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh masak. Ada dapur. Ada ruang dapur dan ruang makan.

      Delete