Monday, 25 May 2015

Koniciwa 26 :Shirahama-Sandanbeki


Winter in Shirahama

Shirahama bukan sahaja terkenal dengan keindahan pantainya. Tetapi dengan kolam air panasnya. Kebanyakan rakyat jepun suka ke sini kerana di sini terletaknya kolam air panas yang terkenal di Jepun. Kawasan ini juga terkenal dengan buah limaunya yang sungguh manis. Memang buah limaunya sangat sedap.


 Berjalan sepanjang sini akan membawa anda ke Rock Cliff yang sangat cantik

Buah limau yang sangat sedap dan murah harganya. 

Penghujung sana anda dapat menikmati rock cliff yang sangat cantik

Keterangan tentang Sandanbeki

 Tinggi lebih kurang 50 meter

 The face of of the cliffs extends 2 km from south to north

 Long ago, these cliffs were used as a look out point from which swarms of fish and passing ships were easily spotted

 These breath-taking cliffs can be found on the south shore of Senjojiki. 

 Here is where one of nature's spectacular sights can be seen, the ocean's black current unleashing wave after wave and sending them crashing up against the cliff.

 Begitu indahnya Sandanbeki Cliff

 Aku dan Sandanbeki

Cinta dan Sandanbeki

 Jejak kaki kami di Sandanbeki




26 comments:

  1. Menarik tempat ni..tapi rock cliff di Busan lebih tinggi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah nanti sampai le saya ke Busan. Boleh le buat perbandingan..

      Delete
  2. X tau saya kewujudan shirahama ni... now only i know the existence

    ReplyDelete
  3. Oh .. 1st time dgr tmpt ni..

    ReplyDelete
  4. pemandangan yang sangat indah.
    tinggi betul tebing batu tepi laut Sandanbeki itu pak Lim. ngak kebayang kalau jatuh ke situ.

    ReplyDelete
  5. CANTIK SUNGGUH...TERINGIN PULA LIMAU JEPUN NI...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Limau kat Sandanbeki sangat sedap . Manis pulak tu...Itu limau winter. Murah pulak.

      Delete
  6. Assalammualaikum... saudara khairudin,

    cantik sesangat pemandangan nie kan... dan orang jepun baik2.. kan.

    mselim3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orang Jepun berbudi bahasa dan berdisplin tinggi.

      Delete
  7. Cantik bro...serius beshhh...

    ReplyDelete
  8. Teruja tengok batu-batu tu ^-^

    ReplyDelete
  9. Cantiknya permandangan.. klu duduk di sana tu pasti bnyk idea dan inspirasi bila melihat suasana mcm tu. Udara pun pasti bersih dan segar kan.. Thanks sharing.. mmg menarik.. :)

    ReplyDelete
  10. indah sungguh pemandangan..

    ReplyDelete
  11. Subahanallah sungguh cantik KK...
    Tambahan dengan kebersihan negara jepun ni kan..

    ReplyDelete
  12. Jalan2 BW sini nak ambik udara jepun hihihi

    ReplyDelete
  13. Replies
    1. Limau mandarin....memang limau mandarin versi Jepun. Ini antara yang paling sedap saya pernah makan.

      Delete
  14. Subhanallah indahnya alam ciptaan tuhan...Tapi kalu bunda berdiri disana ..hampir cliffs tu mesti bunda gayat...

    ReplyDelete
  15. subhanallah...cantik nya rock cliff!!! Cinta Cantik abe MKL kacak!

    ReplyDelete
  16. pokok limau tu depan ruma org..abe MKL petik mkn buah limau tu ke?

    ReplyDelete
  17. wow.. mcam kat europe dah haaa.. hehehe.. Jepun ni mmg Allah kasi nikmat negara cantik..
    tapi bahaya kan.. ada la baik buruk.. dr segi nature mmg terbaik..

    Uncle rasa eh limau sana ? mandi x kat hot spring ? hehehe..

    ReplyDelete
  18. teman suka tengok gambar2 yang diambil, semua cantik2.. indahnya ciptaan tuhan ..

    ReplyDelete
  19. Assalam,
    he3
    kedut2 buah limau tu kan3

    p/s: setiap kali nengok view memang terpegun. Subhanallah

    ReplyDelete