Wednesday, 27 May 2015

Koniciwa 27 : Senjojiki

Winter time at Senjojiki.

Kami menaiki bas dari Sandanbeki ke Senjojiki (Rock Formation). Ada tempat menunggu bas di Sandanbeki.


 Senjojiki (Rock Formation)

 Jalan terus agar sampai ke Senjojiki (Rock  Formation)

 Little Kitty

 Dalam perjalanan ke Senjojiki (Rock Formation). Jalan lurus.

 Keterangan tentang Senjojiki (Rock Formation)

 A beautiful sight to see

Stretching out into the Pacific Ocean, this soft,sandy rock dates from the Tertiary period and was formed by centuries of erosion.

This enormous protrusion looks like a huge tatami mat.

 Dalam perjalanan dari Senjojiki ke Shirahama Beach

Pemandangan yang begitu menakjubkan di Senjojiki

17 comments:

  1. Koniciwa MKL salam kenalan baru terjah sini

    ReplyDelete
  2. Bertambah cantik Cinta dgn jacket dan muffler merah :)

    ReplyDelete
  3. Cantik temtpatnya...macam tak ramai pengunjung...

    ReplyDelete
  4. Tempat tu nampak cantik tapi klu kena cuaca suram boleh terasa seram juga klu sorang2... tapi uniklah tempat tu.. :)

    ReplyDelete
  5. Cantik tengok batu yang berlapisan tu...

    ReplyDelete
  6. pantai berbatu semulajadi yg cantik...di Pahang ada pantai yang batu2nya berwarna hitam sepanjang pantai..namanya pantai batu hitam.

    ReplyDelete
  7. suka tgk suasana yg bersih kt jepun ni

    ReplyDelete
  8. cantik rock formation tu..berlapis-lapis..

    ReplyDelete
  9. kitty tu kitty tu..ishhh.....mcm nk culik bawak balik msia

    ReplyDelete
  10. wah kat signage pun ada tanam pokok lawa cemtu.. klassik je nampak.. time winter pelok kucing gebooooo..
    bestnya.. mcm sunyi je tempat ni..

    ReplyDelete
  11. Assalam,
    memang menakjubkan semua pemandangan kat sana tau3

    p/s: kitty tu bukan 'little' dah tu. Bam2 a.k.a mok2 dah tu he3

    ReplyDelete