Friday, 5 June 2015

Interesting Places to visit in Jeju Island

Di bawah adalah tempat-tempat lawatan yang telah dicadangkan oleh teksi driver kami dan telah diubahsuai mengikut kehendak kumpulan kami. Dengan terbitnya entri ini, bererti kami telah bercuti ke Jeju Island.

 Kredit : Hang Dhamin facebook

Hang Dhamin dan Kawan-kawan

Yongmeori Coast

Jeju Island

Jeju East Course:

1. Manjanggul Cave & Gimnyeong Beach.

2. Maze Land

3. Ecoland

4. Seongsan Ilchulbong

5. Aqua Planet Jeju

6. Seopjikoji

7. Seongeup Folk Village

8. Trick Art Museum
         9.  Seogwipo Olleh Market 

     10.  Udo Island

     11.  Hallasan

     12.  Woljeongri Beach       

Jeju West Course:

1. Teseum

2. Hallim Park

3. Hyeopjae Beach

4. Raon The Ma Park

5. Glass Castle

6. Miniature Theme Park

7. Yongmeori Coast
         8. Sangbansan  

Jeju City Course:

1. Yongduam Rock (Dragon Head Rock)

2. Jeju Love Land

3. Mysterious Road

4. Ice Museum


Jeju Seogwipo City Course:

1. Jeongbang Waterfall

2. Cheonjiyeon Waterfall

3. Saeyeon-gyo Bridge

4. Submarine

5. O'Sulloc Tea Museum

6. Jeju Sanbada ATV
         7. Seogwipo Market

      8. Dongmun Market  

      9. Jeju City Hall

     10.Jusangjeolli Cliff 


Thank  you  very  much
Kim  ki  hyung
010-2693-9461





33 comments:

  1. seriously suka tengok gambar tu!
    nice betul!

    ReplyDelete
  2. pergh.kat Jeju ni memang graviti kurang ek? sebab tu boleh terbang2 macam tu?? Cehhh!!!

    ReplyDelete
  3. tengok pun dah menarik dah ni....

    ReplyDelete
  4. cantiknya pemandangan kat jeju island ni

    ReplyDelete
  5. Assalam,
    gambor tu macam di edit sajork
    santek betui :)

    ReplyDelete
  6. Happy holiday..enjoy yourself..Jeju sangat cantik..

    ReplyDelete
  7. wah ke korea pula travel ya...harap xsalah...

    ReplyDelete
  8. Happy holiday en Din and group...

    ReplyDelete
  9. Banyaknya tempat nak cover en Din. Berapa lama kat sana tu...

    ReplyDelete
  10. Singgah love land juga ke... ambil foto lebih sikit....hehe

    ReplyDelete
  11. SS ada juga plan nak ke sini one fine day... tapi... drive sendiri...

    ReplyDelete
  12. Menarik & bermanfaat.. jeju island mmg femes. Selalu dengar namanya, tp belum berpeluang ke sana lagi.. thanks sharing info my fren.. :)

    ReplyDelete
  13. Wuu.. cantik gambar2 tu.. Thanks for dharing.. :D

    ReplyDelete
  14. Cantik..harap ade la rezki sy utk pegi plak. :D

    ReplyDelete
  15. wah kereeenn seru banget pak kim mantap euyyy....

    ReplyDelete
  16. cantiknya view........
    paling best sedara mara HANG Tuah ada sekali...

    ReplyDelete
  17. Bestnya.. suasana semulajadi yang segar dan menginspirasikan.. menarik!!

    ReplyDelete
  18. Wah seronok sakan laaa ni ...Fuhh untung la dapat jalan2 sepuas hati ............

    ReplyDelete
  19. Bnyk gak tempat nak dilawati ya..? awat HF jadik model nih...? haha.... agak2 berapa hari elok duduk di Jeju ni MKL?

    ReplyDelete
  20. sekarang katanya tak digalakkan bercuti ke Korea. Abang MKL dah balik belum?

    ReplyDelete
  21. byknye tempat menarik di Jeju...bila agaknya turn JM ke Jeju lak

    ReplyDelete
  22. kenapa Hang Dhamin ada kat sini

    ReplyDelete
  23. selamat bercuti abe MKL...bila nak balik heeeee (nada jelez)

    ReplyDelete
  24. Tempat yg selalu org nk pergi sgt ni bila ke jepun..

    ReplyDelete
  25. Yongmeori coast aritu smpai2 xboleh msk..air pasang katanya,nmpk gaya kena repeat jeju nih

    ReplyDelete
  26. yuuuhuu Uncle da balik.. tak sabar nk tnggu entry Jeju nii.. hehehe bila nak smpai pun tatau la..

    ReplyDelete
  27. Salam bro..

    tak ada tpt yg bro tak sampai ye. saya baru nak merangkak, bro dah melompat.. apa2 thanks for the info..

    ReplyDelete