Friday, 21 August 2015

Rumah Tumpangan di Singapore

Awis Zarip kepada Backpackers Buddies Malaysia (BBM)


Kaki travel Khairuddin telah mohon share dari Awis Zarip yang telah post offernya di BBM pada Ogos, 2015 pada jam 923pm.

Kaki travel ada jemput Awis Zarip singgah ke Tanjung Malim, Perak boleh le bawa bro tu jalan-jalan. Takut pula dikatakan kita mengambil kesempatan. Win-win situation. 

Awis Zarip telah menawarkan ahli-ahli BBM untuk menumpang di bilik single yang kosong kepada anda yang ingin bercuti di Singapura.

Petikan dari FB Awis Zarip adalah seperti berikut :


Disebabkan kejatuhan ringgit berbanding SGD, kawan-kawan yang nak datang jalan ke Singapore leh la menumpang di rumah di sini, ade satu bilik single kosong, sofa di ruang tamu pun boleh di tukar jadi katil, untuk keselesaan, boleh la menampung 2 orang serentak. Kalo lebih kena tidur bawah.


Bagi mengelak fitnah, terbuka untuk guys only, 3 min walking distance dr MRT. Perempuan jika datang mesti dengan mahram boleh dipertimbangkn, seperti abang or adik laki or suami. Maaf no babies, takut mengganggu housemate seorang lagi.



Tuala disediakan, ade wifi dan dapur kalo nak masak. Sile la PM kalo berminat. 
Tiada caj, hanya hendak beri kemudahan untuk backpackers/travellers dari bilik terbiar kosong sahaja.



Begitu indah Apartment Awis Zarip di Singapore

Semoga usaha murni sahabat mendapat ganjaran sewajarnya dari Allah SWT. Amin, Insyallah. 

26 comments:

  1. wah!! baiknya dia ni
    moga murah rezeki dia

    ReplyDelete
  2. pandai2lah bawa diri ya ...bercuti sambil mengeratkan silaturahim.

    ReplyDelete
  3. Cantiknya apartmen dia, moga dia dimurahkan rezeki sebab bagi kemudahan macam ni. Harap yang menumpang tu jaga kebersihan leklok.

    ReplyDelete
  4. bagusnya si Awis ni...moga makin murah rezeki

    ReplyDelete
  5. wow cantiknya... tpi untk lelaki jer.. huhu

    ReplyDelete
  6. Apartemen yang mewah Pak Lim. beruntung lah Pak Lim.

    ReplyDelete
  7. baiknyaaa hati dia.. dia orang Singapore ke Malaysia..
    sangat pemurah =)

    ReplyDelete
  8. Boleh save budget ni bila ke Singapore ni en Din .. dahla sekarang ni duit dia orang mencanak2 naik...

    ReplyDelete
  9. Huu still sangat nyaman epuk tu nak tidur..terbaik share dari travel

    ReplyDelete
  10. Tetap dalam ingatan..laman travel hebat ni

    ReplyDelete
  11. Cantiknya view dari rumah tu... Dekonya pun menarik ^-^

    ReplyDelete
  12. abam nak gi spore la kalau cam tu...

    ReplyDelete
  13. apartmen mcm ni klu kat m'sia mmg mahal amat ...

    ReplyDelete
  14. Moga murah rezeki org yang sudi membantu ni..

    ReplyDelete
  15. Baiknya hati..smga Allah murahkan rezekinya dn smga pandaila jaga kebersihan lps guna

    ReplyDelete
  16. kalau pompuan da lama sy booking ;-)

    ReplyDelete
  17. alamak!!! only for guys? melepas! baru verangan

    ReplyDelete
  18. Ok sgt rumah tu.. baik hati dia. Mudah2an bertambah murah rezeki.. aamiin.. :)

    ReplyDelete
  19. Sayangnya sbb utk guys je...Kalau tak mmg Sally dah contact dia..hihihi

    ReplyDelete
  20. mcm mana nak contact pemilik rumah nie?.....Sy bminat......Sy Mutalib......0198564382

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hubungi Facebook Awis Zarip...FB masih aktif...

      Delete