Thursday, 24 December 2015

Apex Car Rentals : Melbourne

Melbourne, Australia.

Kami telah bercadang ke Great Ocean Road, Halls Gap dan Philip Island. 3 hari. Lagi pun, kami bersepuluh. Lebih baik menyewa kereta dalam kumpulan yang besar. Kami menyewa dua buah kereta dari Apex Car Rentals.

Web  yang boleh dihubungi :

Kami telah banding beza antara syarikat kereta yang ada. Syarikat Apex menawarkan tawaran yang terbaik setakat ini. Terima kasih kepada John atau kaki berangan di atas perkongsian ini. 


Kami menyewa selama 3 hari. Kereta yang diberi adalah Hyundai Elantra. Pickup dari Melbourne Airport Tullamarine. Sebuah kereta boleh muat 5 orang.  Kos kereta adalah $192 untuk 3 hari. RM597.15 belum termasuk minyak.

Kami sewa Wed 16 Dec : jam 8.00 am
Kami pulang Sabtu 19 Dec : jam 9.00 pagi

Berhati-hati dengan jam mengambil dan pulang. Elakkan peak hour. Peak hour caj lebih. Kami hanya balik dari Philip Island hari Jumaat sebelah malam. Sangat leceh nak pulangkan jam 10.00 atau 11.00 mlm. Tidak ingin tergesa-gesa lagi pun kami ingin menikmati sunset jam 9.00 mlm. Lebih baik pulangkan pada hari berikutnya, Sabtu 19 Dec. Caj masih 3 hari bukannya 4 hari.  

Car Hire Australia

Welcome to Apex Car Rentals - Australasia's largest homegrown car hire company.
Apex offers a large fleet of rental car options at airport and city locations throughout Australia and New Zealand. Currently our Australia car hire fleet are all guaranteed 2011 - 2015 models!

Why Choose Apex Car Rentals in Australia?

All inclusive rental car rates, that include GST and comprehensive loss/damage cover with options to reduce your total car hire liability to zero.
  • No Airport location fees.
  • No Booking fees.
  • No Vehicle Registration Recovery fees.
  • No Credit Card Processing fees.
  • No Extra Driver fees.
  • No Senior/Under 25yr Driver Surcharges.
  • Free Transfers to/from Airports.
  • Free pickup for nearby Airport Hotels.
  • Free Child Seats and Booster Seats.
  • Cheap car hire deals for tight budgets.
  • All "Works" deals include GPS navigation.
  • 24hr Roadside Assistance.



11 comments:

  1. kalau ramai memang baik menyewa kereta sahaja..

    ReplyDelete
  2. abang MKL drive sendiri ke kat bandar tu?gerun saya tgk tram besar-besar, pastu banyak simpang dan berbukit

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang drive sendiri..citynya memang lain dari city di bandar yang lain..ada tram. kadang kala bila drive tram sebelah kita je...ok je.

      Delete
  3. agak mahal juga yer sewa kereta kat sana

    ReplyDelete
  4. As salam MKL,

    Since we have Malaysian license class D (car), are we able to use that same license to drive a van (like 8-seater Hyundai Imax for example), when in Melbourne? I think it saves money compared to having to hire 2 cars, for 8 people.

    ReplyDelete
  5. Nak tanya...apex car rental ni ofis dia memang dekat airport ya...maksudnya kalau kita sewa kereta dia...dia pick up kita sekali dgn bagasi yang byk2 tu ya. Contohnya...utk 6 org

    ReplyDelete