Sunday, 14 February 2016

Tips untuk pengguna ERL : KLIA Ekspres Fares

Salam.. Cara hendak ke airport from KL? Naik ERL or Bus? Bus murah. Lebih kurang RM11 dari KL Sentral.

Ada beberapa tip untuk penguna ERL.
Sekarang sama ada transit atau pun tidak transit harga tiket adalah RM55.


Anda boleh jimat separuh daripada harga tiket RM55.

Dari KLIA / KLSENTRAL 
Beli tiket ke Salak Tinggi untuk RM4.90 .
Dari Salak tinggi beli tiket to KL sentral untuk RM18.30. 
Jumlah hangus RM23.20


Atau
Beli tiket ke Putrajaya untuk RM9.40. Dari situ beli tiket ke KL Sentral untuk RM14 
Jumlah hangus RM23.40

Jimat sikit tetapi naik bas lagi jimat.

Tips yang lain. Guna Touch & Go jimat 10% diskaun. Ada juga diskaun bila pakai kad Siswa1 Malaysia dan tunjuk IC kita sekali.
🏻


Kredit : Ir Nadira Chua (fb)

16 comments:

  1. Kad siswa dah tak valid dah...tak boleh gunakan pun dah skrg ni...dulu selalu guna..start bila tah dimansuhkan...

    tapi nnt boleh cuba tips ni..cuma makan masa sikit la kan :)

    ReplyDelete
  2. Mahal ye tiket ERL tu... naik bas rasanya lambat kan

    ReplyDelete
  3. kalau nk guna pengangkutan cara gini perlu ambil tahu harga tambang yg dikenakan tu,,

    ReplyDelete
  4. HYEE..THANKS SINGGAH BLOG SYIRA LOKMAN :D DAH LAMA BARU SEMPAT NAK SINGGAH SINI..DOAKAN SYIRA FOR NEW SEM :D

    ReplyDelete
  5. menarik juga tips ni, boleh bantu penjimatan juga

    ReplyDelete
  6. jimat banyak kalau turun ke putrajaya/ salak tinggi dulu, separuh tu

    ReplyDelete
  7. naik bas memang yang paling jimat :)

    ReplyDelete
  8. Info yg sgt bermanfaat tuan MKL. Saya mmg pengguna touch & go, ada diskaun...

    Salam ukhwah selalu sahabat ku... :)

    ReplyDelete
  9. bijaklah memilih..sekarang perlu bijak berbelanja

    ReplyDelete
  10. Prnh terfikir cara naik erl "lombat2" mcm tu... tapiiii... kna bazir masa sejam... hu hu...
    kalau tak keburuan masa then okay lah... dan sy suggest ambik pit stop putrajaya sbb sambil tgu stgh jam tu blh ngulor kt shoppe yg ada kt puttajaya sentral tu..

    Pit stop lain x meriah...

    Kesian... dimaklumkan...
    Hi hi hi...

    ReplyDelete
  11. saya dok tengan . ke salak selatan dekat , ke putrajaya / cyberjaya juga dekat ... jimat belanja . klu naik bas , lambat sampai ... hehehee

    ReplyDelete
  12. bagus sharing ni..jimat selagi boleh

    ReplyDelete