Wednesday, 29 June 2016

Esperance Stonehenge, Perth

Jom bercuti ke Perth

Teman sedang merancang itinenary ke Perth. Esperance Stonehenge adalah antara tempat yang wajib teman kunjungi semasa di Perth nanti. Esperance Stonehenge adalah replika kepada Stonehenge yang terdapat di United Kingdom. 

Di sini teman ingin berterima kasih kepada Ohkembara.com, Mymiee.blogspot.my, Shafiq's Akmal, Jari Manis, Tips Cuti-cuti Perth, Kakiberangan (John), Makan Angin Perth dan juga isteri tersayang, Cinta dalam mengumpul maklumat sebagai bekal di Perth nanti. Pembacaan teman belum lagi berakhir dan akan terus membaca.

Sedikit maklumat tentang Esperance Stonhenge Location : RMB 4323 Merivale Road, Esperance. Dibuka dari Khamis hingga Isnin termasuk cuti sekolah dan cuti awam. Tutup pada hari krimas. Bulan Okt hingga March adalah dari jam 830 pagi hingga 500 petang. Bulan April hingga September adalah dari jam 930 pagi hingga 400 petang. Anda perlu membuat tempahan terlebih dahulu jika mengunjungi di luar dari hari dan masa buka dan tutup Esperance Stonehenge. 

Kos. Dewasa : $10. Konsesi : $8. Kanak-kanak (6-16) : $5. Keluarga (2 Dewasa/2 Kanak-kanak) : $25. Keluarga (2 Dewasa/3 Kanak-kanak): $30.

Untuk keterangan lanjut anda boleh melawat website seperti berikut :esperancestonehenge.com.au  


esperancestonehenge.com au


  esperancestonehenge.com.au

27 comments:

  1. SELAMAT TRAVEL DGN JAYA N TIADA ARAL

    ReplyDelete
  2. Jauh tempat tu en Din... lebih 1500 km pergi balik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teringin sangat hendak ke Stonehenge. Itu antara highlight itinenary selain Albany dan Wave Rock. Doa moga ada rezeki ke sana. Kita merancang, Allah yang menentukannya.

      Delete
    2. 1500km? tak sanggup lah teman..kalau naik flight okey lagi..kalau drive? huhuh

      Delete
  3. Replies
    1. Memang menarik. Replika daripada stonehenge UK.

      Delete
  4. Assalamualaikum Tuan blog. Nak tnya kalau visa ke autralia berpa ye ?

    ReplyDelete
  5. x dpt g england (stonehenge) g ke sini pun ok jg laa ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang betul. Takut nanti di sana tak berkesempatan. Walaupun replika, jadile.

      Delete
  6. ooo ada replica dia kat Perth ya. baru tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teman pun baru tahu, bila baca blog kawan-kawan.

      Delete
  7. menarik tempat ini....nanti kalau dah sampai kongsikan sebanyak-banyak gambar

    ReplyDelete
  8. tgk kat national geographic mcm mana mrk membena benda tu ... dahsyat org dulu ...

    ReplyDelete
  9. pergi dulu x sempat dtg sini pom...cantik

    ReplyDelete
  10. pergi sana time bulan pose ke? :)

    ReplyDelete
  11. tak payah ke UK dh.. semoga selamat pergi dan balik

    ReplyDelete
  12. wah ini spot jalan-jalan yang keren nan kece pak kim mantap

    ReplyDelete
  13. wahh...nama terman pun d sebut dalam entri ni..terima kasih jadikan blog rujukan..

    ReplyDelete
  14. teman pun x sampai lagi di Esperance Stonhenge ni..cantiklah tempat ni

    ReplyDelete
  15. Macam kena pergi je sini bila pergi ke Perth nanti...hehe

    ReplyDelete
  16. Semoga selamat sampai -
    nanti jangan lupa share details experience ye...

    1500 km tuh...

    perhhh... tapi kalau tak straight drive - okay kot.

    rekod terbaik saya buat non-stop 500km je... kih kih kih
    kalau ada stop2 opkos lah lebih .. kih kih kih ...

    ReplyDelete