Friday, 1 July 2016

Moh kita cari bunga liar di Perth dan Western Australia

Perth & Western Australia

Moh kita kenali bunga liar (wild flowers) di Perth dan Western Australia, Tujuan utama adalah sebagai persiapan untuk mengenali bunga-bunga liar yang banyak terdapat di Western Australia. Maklumlah kami akan ke sana dalam musim bunga. Walaupun terdapat beratus ribu jenis bunga-bunga Iiar di sana, cukuplah sekadar bagi  kami mengenali 10 jenis bunga liar yang tumbuh liar di sepanjang jalanan di Western Australia. Semasa kami di sana nanti, sekiranya diberi masa dan peluang, insyallah kami akan sama-sama berkongsi bunga-bunga Iiar lensa kamera kami nanti. 


 Artby Tinaharada08.blogspot.com
Nama bunga : Everlasting Daisy's. Perth Botanical Garden.

 www.adamspinnacletours.com.au
Nama bunga : Iconic WA Acorn Banksia, Kings Park

 www.123rf.com
Nama bunga : Bottlebrush, Albany

 www.flickr.com
 Nama bunga : Pink Everlasting field at King Park, Perth.

 wanativegarden.wordpress.com
Nama bunga :Aka Geraldton Wax

 www.westernaustralia.com
Nama bunga : Western Australian Christmas tree and grass tree, Cape Le Grand National Park.

 www.pinterest.com
 Nama bunga : Common waxflower Hoya

 esperance wildflowers.blogspot.com
Red Rod, Esperance.

 www.evergreengrowers.com.au
Golden Robinia


imageevent.com
Nama bunga : Phymatocarpus maxwellii wildflower Fitzgerald River National Park.


www.agric.wa.gov.au
 Nama bunga : Canola field

Come Explore Western Australia's Wildflower Country

20 comments:

  1. CANTIK N PELBAGAI JENIS BUNGA LIAR DI AUSTRL NNI

    ReplyDelete
  2. Bunga2 liar Australia mmg cantik2 dan unik... menarik ni.

    ReplyDelete
  3. canola tu wajib!hehe..cantik-cantik bunga liar di sana.

    ReplyDelete
  4. wildflower kt australia mmng unik2. sayang saya tak pegi masa musim bunga pulak

    ReplyDelete
  5. huyooo semua cantik cantik. tak sabar nak ke perth bulan 9 ni :D

    ReplyDelete
  6. cantik-cantik semua bunga tu

    ReplyDelete
  7. walaupun spesis bunga liar tapi cantik sangat

    ReplyDelete
  8. actually datang sini nak wish, selamat hari raya maaf zahir dan batin buat brother mkl dan kak chinta sekeluarga

    ReplyDelete
  9. cantik-cantiknya . ku tgk depan mata , mau tak nak balik nanti ... hehehee

    ReplyDelete
  10. subhanallah semuanya cantik... teringin nk ke sana

    ReplyDelete
  11. wah cantik" sekali bunga"nya ya pak...

    ReplyDelete
  12. Sunggguhhhh....sangatttt cantik....subhanallah

    ReplyDelete
  13. seronoknyaaaa !! nak eeeeekot !!

    ReplyDelete
  14. kenai canola je.. nanti otw ke North WA mesti banyak pokok gurun kaler kuning tu.. cantiknyaa memang best kalo time spring..

    ReplyDelete
  15. adehh..cantik semuanya...nak ke Aussie lagi? ye lah kan..anak keje kat sana..leh g setiap tahun

    ReplyDelete
  16. semoga berjaya misi menembak bunga nanti..pegi on Sept kan

    ReplyDelete
  17. Ha yang last tu macam Dilwale...

    jangan lupa bawak shawl boleh nari2 okay ...

    ReplyDelete