Monday, 19 September 2016

" Giveaway Tunai By Ahmadhasif.my "


  1. Buat satu entry bersempena kemerdekaan .
Kemerdekaan bermakna bebas dari segi penjajahan seperti suatu masa dahulu kita pernah dijajah oleh Portugis, Belanda dan British. Pada hari ini, tarifan kemerdekaan adalah lebih luas lagi. Kita ingin merdeka bukan sahaja dari segi fizikal tetapi juga mental dengan berpaksikan AlQuran dan Alhadis. Seperti mana kata Bradley,' Mederka ertinya berdaulat. Mempunyai kebebasan, hak, kewibawaan dan kuasa. Misalnya, Saya berharap diri saya dan ahli keluarga sayang semua kaum tanpa mengira agama, bangsa dan keturunan. Itu juga dikatakan sebagai suatu kemerdekaan. Tepuk dada, tanya selera.   

22 comments:

  1. Merdeka berarti memiliki kebebasan yang bertanggung jawab terhadap diri sendiri, orang lain, agama maupun negara

    ReplyDelete
  2. RM30 jek? hihih..apa2 pun all the best

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah itu je rezeki yg ada untuk dikongsikan dgn blogger lain sbg tanda penghargaan kpd pemenang.. kalo ada sponsor insyallah besar lagi hadiahnye..

      Delete
  3. good luck! patut hadiah RM 31, sempena 31 Ogos..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo bagus juga idea tu.. tak terpk lak masa nk buat giveaway tu.. terima kasih atas idea tu.. tp ni sempena hari malaysia :) bulan september..

      Delete
  4. Assalamualaikum & Salam Sejahtera..

    Sementara tunggu hari tamat giveaway ni jom blogwalking dulu blog peserta lain sambil2 baca artikle mengenai kemerdekaan yang mungkin dapat menaikkan semangat patriotik kita ni.. hehe..

    Senarai Peserta Giveaway Tunai RM30

    ReplyDelete
  5. saya juga

    http://notamengajarbelajar.blogspot.my/2016/09/giveaway-tunai-by-ahmadhasifmy.html

    ReplyDelete
  6. singgah sini sambil follow balik ^^ goodluck!

    http://misspurple17.blogspot.my

    ReplyDelete
  7. singgah dari GA yang sama. good luck :)

    ReplyDelete
  8. Good luck.. Cikla singgah dr segmen sama...

    http://ciklapunyabelog.blogspot.my/2016/09/giveaway-tunai-by-ahmadhasifmy.html

    ReplyDelete
  9. singgah dari segmen yang sama :D
    http://mellyacrayola.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. 🌸💓🌼Hi ... Singgah dari segmen yang sama ... Jangan lupa join contest kat Jom Bercontest dan singgah jenjalan kat Kisah Hidup Ku ... Semoga sentiasa sihat dan dimurahkan rezeki ... Maaf lambat blog walking ...🌸💓🌼

    #jombercontest
    #kisahhidupku

    ReplyDelete