Tuesday, 11 October 2016

Membeli belah di Eshed Market di Megabes Products VS Megabes Melaga,Perth

Perth, Australia.

Eshed Markets, Freemantle. www.tripadvisor.com.au

Menurut MisxyFarah (face Book), shopping di Eshed (Megabes & Austin shop) adalah lebih mahal berbanding dengan Megabes Melaga. Megabes di Eshed Market hanya buka pada weekend. berbanding dengan Megabes Melaga weekday. Sekiranya anda ingin membeli belah di Megabes Melaga anda perlu menghubungi Managing Director, En.Wen Teo terlebih dahulu kerana tempat itu adalah sebuah gudang yang agak sempit.



Perbandingan harga yang telah dibuat oleh MisxyFarah adala hseperti berikut :

Megabes& Austin shop di Freemantle (weekend only)

1st Jacket- ada 2 material- yang tebal aud24.99. yang normal material ada zip - aud14.99.
2nd shirt- basically ard aud8
3rd- fridge magnet-( yang ni yang set) one set of 3 pieces- aud4.99
Jam souvenier- aud9.90
4) towel napkin- 4.99

Megabes Melaga( buka weekdays, just have to call 1st before coming)

1st Jacket- Zip( aud 9.90)
2nd shirt- ada clearance size besar aud 3.95, normal ( aud7.95 or 15 aud for 2). kid shirt cheapest aud 5.95
3rd- fridge magnet( ni set of 3) = 4 set of 3 pieces aud10
jam souvenier- dapat aud10 for 2( ada scratch sedikit katenye
4) towel napkin- aud2.99

Ok. blh compare. Basically guy at freo pun cakap jacket kt luar jual aud30( maybe they meant other shop in city)not eshed.

Untuk Ke Megabes Melaga, anda perlu naik bas 899 dari Perth city CBD, google map dan jalan kaki lebih kurang 5 hingga 10 min sampai ke destinasi. Atau pilihan lain tunjuk alamat kepada bas driver. Pemandu basnya sangat mesra dan sudi membantu anda. 

Eshed Market (Megabes dan Austin Shop adalah terletak berhampiran dengan Freemantle Station. Goggle map, jalan kaki je atau tanya orang. Orang Australia sangat mesra dan sudi tunjuk jalan kepada anda.



20 comments:

  1. JALAN2 SAMBIL SHOPPING BEST TU

    ReplyDelete
  2. org2 sana mesti peramah kan...

    ReplyDelete
  3. Murah betul harga kt Megabes Melaga compare dgn kt Feemantle...kalo beli banyak mmg berbaloi gi sana..

    ReplyDelete
  4. ada dengar pasal megabes tu, tapi too lazy to get there haha

    ReplyDelete
  5. dok tayang2 gambar ni teringin nak pi tahun depan

    ReplyDelete
  6. wah pak kim ini jalan" benar" jauh...

    ReplyDelete
  7. uniknya..tapi memang murah. Tak sampai lagi Perth..One day, Insha Allah

    ReplyDelete
  8. Belum pernah sampai perth lagi ni

    ReplyDelete
  9. souvenir kat melbourne juga murah .

    hihihi

    ReplyDelete
  10. Menarik... nice sharing bro!.. :)

    ReplyDelete
  11. Dilu beli kat megabes product sbb dpt info kat situ murah

    ReplyDelete