Tuesday, 24 January 2017

Saya & Willer Bus

Saya & Willer Bus
oleh Noor Hidayah Hanapi

Malam ni saya akan bertolak ke Hiroshima menaiki bas malam dari syarikat Willer Express..perjalanan mengambil masa selama 12 jam..
Bertolak dari Shinjuku Expressway Bus Terminal jam 8pm dan dijangka tiba di Hiroshima jam 8.30am
Bestnya bas ni dia ada penutup kepala bentuk cocoon untuk penumpang yang nak tidur..kalau tak nak guna hanya naikkan saja ke atas..kalau nak tidur tarik je penutup kepala tu
Bas ni pun ada plug untuk caj gajet..tapi yang ni bas Mutiara ke Kelantan dari Tanjong Malim pun ada hehe
Tadi saya dah cuba tutup kepala, oomaiii lemas yu olss. 
Malam ni tidor dalam cerah la ye kahkahkah
Update: awek kawai depan saya minta kebenaran nak turunkan sikit je kerusi dia untuk tidur..sikitttt sangat..sepanjang saya naik bas ekspres bertahun-tahun di Malaysia tak pernah penumpang depan minta kebenaran nak turunkan kerusi..kalau boleh diorang turunkan kerusi sampai terbaring atas riba saya

Chinta dan Willer Bus

Penutup muka supaya boleh tidor dengan nyenyak

Ada plug untuk caj

Si Amoi cun meminta kebenaran untuk belakangkan kerusi walaupun sikit je pergerakannya.

πŸ˜‚

12 comments:

  1. Nice sharing, baru tahu ada bas macam ni di Nippon sana :D

    ReplyDelete
  2. lamanya naik bas sampai 12 jam..huhu. Kalau saya, selalu bawak penutup mata tu aje bila travel sebab memang tak boleh tido kalau cerah

    ReplyDelete
  3. Mesti selesa naik bas gini..muka ditutup nak tidur xlah sejuk.

    ReplyDelete
  4. Slmt mengembara dgn ceria tuan... terbaik! :)

    ReplyDelete
  5. baik budibahasa awek kawaii tu, anak sapa la tuu...sungguh jaga keselesaan penumpang bas willer ni kan..

    ReplyDelete
  6. Bestnya bas ni ada hoodie!

    ReplyDelete
  7. nampak selesa jugak basnya. beradap kan orang Jepun hehe setuju kalau kat sini, main recline semaksimum boleh tanpa sebarang perasaan :)

    ReplyDelete
  8. Kito tak biaso nak tutup muko tu ye KK..
    Mahi tak raso lomeh hahahhaha

    ReplyDelete
  9. Kan kak.

    Berbudi bahasa n sopan je orang2 jepun ni.

    Kadang macam tak percaya je tok nenek moyang diaorang begitu zalim ketika menyerang malaya dulu.
    Huhu

    ReplyDelete
  10. best tu...

    12 jam? pergghhhh johor-perlis gituwwww

    ReplyDelete