Thursday, 16 March 2017

Itinenary Opah Siah Lejen & Kuncu-kuncu Ke Hat yai dan Krabi

Hat yai & Krabi

#Krabi hashtag on twitter


HARI PERTAMA

Sabtu 18/3/2017

6 am :  Sampai Sempadan

9 am :  Sampai Hat yai

9-12 am : Makan/Mandi/ Beli jajan

12 am : Bertolak ke Krabi

4 pm  : Sampai Krabi/rehat/makan

Cari pakej untuk island hoping esoknya

6 pm  :  Ke pasar malam Krabi

9 pm  : Rehat/Tidor


HARI KEDUA

Ahad 19/3/2017

6 am : Ke pasar pagi Krabi

8 am : Island hoping (nanti kat sana pilih pakej yang paling berbaloi)

5 pm : Sampai ke hotel

7 pm  : Acara bebas...nak ke pasar malam beli souvenir pun boleh..souvenir di pasar malam murah sikit berbanding di tepi pantai Aonang

** hotel ke pasar malam dekat sahaja.


HARI KETIGA 

Isnin 20/3/2017

6 am :  Ke pasar pagi Krabi

8 am :   Jalan-jalan sekitar bandar Krabi..boleh naik bot round sekitar sungai/laut...macam dekat langkawi, banyak bukit kapur sekitar sungai

* ada replika ketam besar dan helang besar

12 pm  :  bertolak ke hat yai

4 pm :  Check in hotel hat yai

8 pm :  Ronda sekitar pasar malam Hat yai

10 pm : Anjang dan Qos balik...bye-bye.


HARI KEEMPAT

Selasa 21/3/2017

7 am : Jalan-jalan sekitar bandar hat yai/ shopping/ pergi pasar/ aktiviti lain

Dari pagi sampai ke petang :

1. Pi Manida Gift Shop 20% diskaun
2. Masjid besar Songkla
3. Sleeping Buddha, Songkla
4. Kedai tenun kain, Songkla
5. The Great Serpent "Nag" or Dragon, Songkla
6. Tangkuan Hill, Songkla
7. Samila Beach, Songkla
8. Municipal Park, Hat yai
9. Phra Maha Chedi Tripob Trimongkol
10. Central Festival, Ha tyai 

830 - 700 malam : 800 THB

Hubungi Uncle Boon : Tuk Tuk di Hat yai di no +0864833533

Untuk bacaan lanjut tentang Hat yai boleh baca blog JM : Jari Manis. 

http://jarimanistravel.blogspot.my/2016/08/servis-tuk-tuk-terbaik-dan-murah-di-hat_11.html

Terima Kasih daun keladi JM. 

20 comments:

  1. Best juga kalau memandu ke sana... kena cuba satu hari nanti...

    ReplyDelete
  2. LAMA JUGA BERCUTI KE HATYAI N KRABI SERONOK TU

    ReplyDelete
  3. wahhhh bila opah bawak geng..hihi

    ReplyDelete
  4. naik tuk-tuk Uncle Boon ke Songkhla...belum pernah sampai lg Hatyai & Krabi..makan2 best ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak ... kalau g nak ikot...

      Delete
    2. Nanti kalau ada trip lagi saya akan pelawa ye.

      Delete
  5. Krabi ni antara tempat yang teringin sangat nak jejak.
    Tetapi tak tahu la bila boleh sampai sana haha.

    ReplyDelete
  6. Salam Ziarah..krabi..satu tempat yang masih dlm anganan nak jejak kaki..hihi..

    ReplyDelete
  7. selamat bercuti family opah siah

    ReplyDelete
  8. insya allah ada rezeki nak dtg juga laa ke sini...

    ReplyDelete
  9. saya tak sure hatyai will be in our visit tak. saya dapat free tiket from shaklee cruise.

    ReplyDelete
  10. tak mention plak Krabi ke Hatyai naik apa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naik bas je...pasal bawa rombongan seramai 23 orang.

      Delete
  11. HARI PERTAMA

    Sabtu 18/3/2017

    6 am : Sampai Sempadan

    9 am : Sampai Hat yai

    9-12 am : *Makan/Mandi/ Beli jajan

    (Mandi kat mna tu?)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mandi kat Konsortium Bus Expree. Ada Kedai Konsortium Bus Express di Hat yai. Konsortium itu berdekatan dengan Lee Gardens.

      Delete
  12. cantiknyaaaa.belum ade kesempatan rezki sampai sini...

    ReplyDelete