Friday, 3 November 2017

Kos Kerugian Ke Betong,Yala


Itinenary Betong, Yala

Anda boleh banding beza dengan itinenary perancangan sebelum ini. Ini adalah itinenary yang telah dijalankan. Perjalanan ke Betong berjalan lancar dan adalah kembara yang cool dan santai. Tempat ini adalah selamat. Penduduk mesra dan memandu di sini pun best. 

18 Oktober, 2017 (Rabu)

1. Perjalanan dari Tanjong Malim ke Pengkalan Hulu dan Betong
2. Gerai Buah-buahan,Makanan dan baju , di Pengkalan Hulu Malaysia - Thai Border.
3. Check in Hotel Butterfly, Betong

19 Oktober,2017 (Khamis)

1.  Jalan-jalan di sekitar Pekan Betong
2.  Clock Tower dan Peti Pos Besar,Jalan Sukkayang 
3.  Betong Mongkollit Tunnel
4.  Large Chicken Statue
5.  Betong Hotspring
6.  RS Boutique & Cafe Collection, Route 410
7.  Makan Tom Yam & Nasi Paprik 


20 Oktober,2017 (Jummat)

1.  Dewan Persidangan Betong dan Peti Pos Simulasi  
2.  Piyamit Tunnel &  Thousand Tree


21 Oktober, 2017 (Sabtu)

1. Winter Flower Garden
2. Betong Centre Mosque
3. Pasar Besar Betong 
4. Membeli belah di sekitar Pekan Betong
5. Perjalanan pulang ke Malaysia

 Piyamit Tunnel 

 Winter flower Garden

 RS Boutique & Cafe Collection

Lily Flower


Piyamit Tunnel &  Thousand Tree



Kos Kerugian Betong, Yala

1. Tol Kuala Kangsar- Tanjong Malim. (Pergi Balik)              RM  34.00
2. Kos minyak                                                                        RM170.00
3. Sim Kad                                                                             RM  20.00
4. Hotel Princess Butterfly, Betong                                        RM318.48
5. Bayaran Masuk Ke Piyamit Tunnel (3 orang)                    RM  21.00
6. Bayaran masuk ke Winter Flower Garden (3 orang)         RM  12.00

                                                                      Jumlah besar   RM575.48

Jumlah perbelanjaan seorang adalah RM191.82 sahaja. Ini tidak termasuk shopping dan makan minum.  

16 comments:

  1. KALAU TRAVEL MESTI BSEDIA KOS KERUGIANNYA HEH..HEH..

    ReplyDelete
  2. boleh cuba 'nasib' nk ke sini๐Ÿ˜Š

    ReplyDelete
  3. murah tu kos perjalanan ke sana. dah lama tak ke thailand.

    ReplyDelete
  4. Bila berjalan mana ada kos keuntungannya... hehe

    ReplyDelete
  5. Yala ni sempadan kelantan ke mcm mana? Kalau kos dari KL lagi tggi la kan sbb kena lalu byk tol

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sempadan Perak...dari Pengkalan Hulu sebelum Baling,Kedah.

      Delete
  6. Ok sgt ni.. sesekali rugi mcm ni puas hati hehee.. nice sharing :)

    ReplyDelete
  7. Kiranya berbaloi perjalanan, banyak tempat dituju..rasanya cukup berbaloi kos tu Tuan MKL

    ReplyDelete