Wednesday, 28 February 2018

Betong, Thailand : Boutique & Cafe Collection

Mengunjungi kedai sahabat muka buku Halim YB, Boutique & Cafe Collection, Betong Thailand.
Tempat yang harus anda kunjungi sekiranya ke sini. Baju tshirtnya lawa-lawa sedap mata memandang dan badan pun sedap memakainya. Yang penting ada cop Betong. Buat kenangan di masa akan datang.

Boutique & Cafe Coolection ini kepunyaan orang Melayu Malaysia dari Pulau Pinang. Sekadar singgah sebagai tanda persahabatan. Orang kita. Orang Melayu. Boutique ini adalah sebaris dengan Butterfly hotel, Betong. Jalan yang sama. 


Penulisan ini masih lagi di hari kedua. Teman suka tulis panjang-panjang. Teman mengambil masa yang lama untuk menceritakan perihal bettong kerana kesibukan kerja dan hal rutin.  


Berikut adalah itinenary teman pada hari kedua di Thailand. 
19 Oktober,2017 (Khamis)

1.  Jalan-jalan di sekitar Pekan Betong
2.  Clock Tower dan Peti Pos Besar,Jalan Sukkayang 
3.  Betong Mongkollit Tunnel
4.  Large Chicken Statue
5.  Betong Hotspring
6.  RS Boutique & Cafe Collection, Route 410
7.  Makan Tom Yam & Nasi Paprik 


Chinta


Bersama Cik Puan.

Aku Kaki Travel Khairuddin


Bersama rakan kongsi niaga, Halim YB.  

18 comments:

  1. alaa igt ada gmbr somtam n tomyam padu😊

    ReplyDelete
  2. wah..maju setapak.dah jadi org bisness pulak

    ReplyDelete
  3. tak sabar nak tengok Large Chicken Statue
    hehehe

    ReplyDelete
  4. ADA REZEKI TERINGIN JUGA NK KE BETONG BILA2

    ReplyDelete
  5. Betul ke kt kedai tu 0km..

    ReplyDelete
  6. Terima kasih share trip ni blh refer nanti

    ReplyDelete
  7. If singgah Betong, one day blhla singgah sini...

    ReplyDelete
  8. ok. dah masuk dalam wishlist nk ride ke sana..

    ReplyDelete
  9. kenapa ada label 0KM tu kt depan kedai ? bersahabat biar ramai kan Uncle.. lagi2 nak cerita lagi..

    ReplyDelete
  10. Boleh juga ke sini ni nanti.. thanks sharing.

    ReplyDelete
  11. Dulu Marsha dok di pengkalan hulu..memang kerap masuk Betong. Rindunya tom yam di restoren halal dorang.

    ReplyDelete