Thursday, 19 June 2014

Mabuhay Manila 24 : Musical Fountain Show

Wonders terakhir mengakhiri malam kami. 

Hari ketiga (Ahad malam)

Musical Fountain Show melabuhkan tirai hari Ahad kami. Wonders yang ke sembilan. Kami telah menghabiskan masa sehari suntuk di sini. Kami tiba di sini lebih kurang 830 pagi. Kami sudah keletihan dan perlu berehat. Selepas pertunjukan Musical Fountain, kami ada satu hari lagi di Manila iaitu hari Isnin. Perancangan telah dibuat. Kami bercadang melawat Rizal Park di sebelah pagi. Fort Santiago dan Intramuros di sebelah petang. Kami bercadang shopping di sebelah malam di Mall of Asia. Flight kami adalah pada hari Selasa jam 655 pagi. Kebetulan hari Selasa adalah hari Wesak di Malaysia. 

Berikut adalah gambar-gambar Musical Fountain Show yang bermula jam 6.30 petang dan berakhir jam  7.30 petang. 

Selamat Jalan Manila Ocean Park. Selamat datang Rizal Park, Fort Santiago, Intramuros dan Mall of Asia pada hari terakhir kami.












28 comments:

  1. Wahh menarik.. hati yg duka pun boleh jadi ceria... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hati yang luka terubat dengan melihat wajah-wajah pinoy yang cantik-cantik belaka....banyak yang boleh dipelajari.

      Delete
    2. Mau tak nak balik Malaysia klu mcm tu huhu.. :D :D

      Delete
  2. Bestnya Pak Mie. Show penuh warna...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pak Mie.....salah sebut kot...memang penuh warna warni.

      Delete
  3. sekali tengok macam fountain kat KLCC plak tapi yang ini belih stylo laa sebab kaler banyak and air dia nmpak spread lebih dari yang kat KLCC punya..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  4. cantik sungguh pertunjukan airpancut berwarnawarni leka mandangnya...

    ReplyDelete
  5. cantik la abg khai
    warna warni lampu tu
    beznye klo dpt tgl live

    ReplyDelete
    Replies
    1. Live memang jauh beza dengan gambar... indah sekali

      Delete
  6. Rupanya banyak juga tarikan kat kota Manila ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Banyak tarikan di sini..cuma masa mencemburui kami...ada lagi tempat yang tak sempat dikunjungi...pilihan terletak di tangan kita sendiri.

      Delete
  7. Musical Fountain Show ini setiap malam ke? Kena bayar tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang setiap malam musical fountain show tu.

      Delete
    2. Bayaran termasuk dalam pakej yang kita pilih..cuma kena tunggu sehingga 630 petang...

      Delete
    3. termasuk dalam 9 wonders pakej yang saya beli tu. Musical Fountain Show salah satu daripada 9 wonders.

      Delete
  8. wah cantiknya terasa mcm
    flora putrajaya :)

    ReplyDelete
  9. cantik jugak air pancut ni..

    ReplyDelete
  10. Menarik la..pernah tgk macamni jugak kat Singapore.. =D
    isi tabung sekali..

    ReplyDelete
  11. canteknyaaaa.. orang kata seafood kat manila murah and fresh ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kami tak makan luar. Kami masak sendiri. Bahan-bahan semua dari Malaysia.

      Delete