Sunday, 5 October 2014

Beatiuful Guilin 9 : Dazheng Hot Spring Holiday Hotel

Sabtu Malam (Hari Pertama)

Setelah sehari kepenatan kami dibawa meronda-ronda kota Guilin, barulah kami dibawa ke hotel penginapan. Tour Guide seberapa boleh membawa kami berjalan-jalan serta mengenali Guilin yang begitu indah dari segi pemandangan. Kami diberikan hotel 5 bintang di Guilin. Hotel diberi nama Dazheng Hot Spring Holiday Hotel. Hotel Address : 47 Chong Xin Road, Guilin, China. Phone : 86-773-3119999. Fax: 86-773-3115555. Postcode : 541002. Website : www.dz-hotel.cn.

Ada sahabat blogger yang tanya dari segi kos melancung mengikut pakej. Secara umum, lebih kurang RM1000. Nanti di akhir entri saya rumuskan bajet secara keseluruhan.  

 Bersama Cinta tersayang

 Semoga kami bahagia sampai ke Jannah

 Tandas begitu indah sekali

 Kamar beradu kami

 Berbaloi dengan ongkos pakej 

Sekali sekala dapat kami tidor di hotel mewah. Selalunya kami tido di hotel bajet. 

Entri ini terbit sempena hari raya aidil adha 2014. Di sini saya mengambil kesempatan mengucapkan Selamat menyambut hari raya aidil adha maaf zahir dan batin dari saya sekeluarga kepada semua pembaca blog. Berhati-hati di jalan raya. Moga semuanya diberkati dan dirahmati Allah selalu. Allahuakbar. Takbir.

33 comments:

  1. Cantiknya bilik.. selesa sungguh. Gambar posing2 tu pun sgt romantis... Tahniah sahabat.. :)
    Salam Aidiladha buat Tuan sekeluarga... semoga kita semua sentiasa dibawah perlindungan serta beroleh keberkatan Allah swt... aamiin.

    ReplyDelete
  2. Cantiknya bilik...boleh feeling honeymoon lagi.hehe

    ReplyDelete
  3. wow...tandas mcm blh tidur kat dlm..terbaiklah En.Khairuddin..

    ReplyDelete
  4. Wow, cantik. Tapi takkanlah sampai sini, mampu melihat saajaaaa.... T_T
    Salam aidiladha buat En.Khai & keluarga, makan rendang jangan lupa orang kat sini naaaa... =)

    ReplyDelete
  5. huhhuuuu cantik sangat view sini..selamat hari raya korban ya

    ReplyDelete
  6. Wow, pekej tour RM1k, pastu dapat stay kat hotel mewah... omg that is so incredibly ohsem! XD

    Salam Aidiladha En.Lim! :D

    ReplyDelete
  7. Selamat Hari Raya Aidil Adha...

    cantik dan selesa hotel, berbaloi dgn harga pakej..5 bintang, En Lim...ada spelling error kt situ..

    ReplyDelete
  8. Selamat Hari raya Idul Adha Pak Lim. Semoga Doa Pak Lim untuk bahagia bersama dengan Cinta tersayang sampai ke Janah dikobul Alloh SWT amin. Hotel itu memang terbaik Pak Lim. Oh ya maaf Pak Lim, hotel 5 binatang itu maksudnya apa ya ? salah ketik kah ? binatang = bintang ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. maksud 5 bintang...hotel ranking yang paling tinggi sekali. Hotel 4 bintang sampai hotel 1 bintang pun ada...semakin tinggi bintang semakin baik dari segi perkhimatan dan kemudahan yang disediakan.

      Delete
  9. Selamat hari raya aidiladha abg din.

    ReplyDelete
  10. Cantiknya dan selesa nampak bilik tu... :D mesti feeling2 honeymoon kan... :D

    ReplyDelete
  11. Sunsilk Dihari raya... :) Salam Aidiladha

    ReplyDelete
  12. Salam Eidul Adha buat en Din sekeluarga....

    ReplyDelete
  13. SALAM IDULADHA UTK MKL SEKELUARGA WALAU MELANCONG BERSAMA PAKEJ DPT NGINAP DI OTEL 5 BINTANG...BEST TU.

    ReplyDelete
  14. untungnya jalan² tempat orang..

    ReplyDelete
  15. amin...moga berbahagia hingga ke jannah =)
    sweet sangat
    anyway salam aidiladha ye MKL

    ReplyDelete
  16. Abe MKL : sila betulkan hotel 5 bintang bukan 5 BINATANG ahahaha...lawak lah Abe nih
    In Sha Allah semoga perkahwinan Abe MKL dan Cinta kekal dan bahagia hingga ke Jannah Aminnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you...sibuk sangat sejak akhir-akhir ini...

      Delete
  17. Selamat Hari Raya Korban En Khairuddin, bestnya hotel..All the best

    ReplyDelete
  18. mewahnya bilik...sangat cantik...

    ReplyDelete
  19. Cntikla bilik hotel ni....harga pakej pon ok.. x la smpsi rm3k mcm yg saya survey kat matta ritu

    ReplyDelete
  20. Wahh cantiknyer bilik ..Mesti lena tidurnyerr hehhee

    ReplyDelete
  21. Seronok dapat jalan2 melawat tempat orang ..

    ReplyDelete
  22. Terima kasih semua..Selamat hari raya adil adha.

    ReplyDelete
  23. Cantiknya bilik hotel tu...seronok dapat tengok negara orang

    ReplyDelete