Wednesday, 1 October 2014

Beatuiful Guilin 8 : Senja di Wooden Dragon Lake

Kenangan bersama ahli-ahli rombongan.

Hari ini adalah hari pertama kami di Guilin. Kami telah merayau-rayau sejak turun dari airport. Tour Guide cuba membawa kami ke seberapa banyak tempat memandang lawatan kami sangat singkat. Ada dua hari sahaja sebelum berangkat pulang ke tanah air. Kami sempat bergambar dengan ahli-ahli rombongan. Tour kami ada 8 orang sahaja. Ahli-ahli yang lain adalah bangsa China dari Klang.

Berikut adalah keterangan tentang Wooden Dragon Lake yang kami lawati pada waktu senjakala :

Wood Dragon Lake is located in Guilin, Guangxi, north east from the Lijiang River, west to Zhongshan North Road, south of Folded Brocade Hill, north of Dong-jin Road, is an important part of the two rivers and four lakes around the city water system. The lake above the wooden Dragon Cave, known as Wood Lake. Wood Lake's position would have no lake, in order to communicate with the Lijiang River with Lake water pulse earth-45 million square constitute the center of Wood Lake Wood Lake scenic spot, highlighting the characteristics of the natural landscape and historical and cultural integration.
(http://www.oktrips.com/attractions/guilin/wood-dragon-lake-383.html)

 Di kala senja

 Malam merangkak tiba

 Aku, dan Wood Lake

 Jambatan Zig Zag

 Malam merangkak tiba

 Malam semakin dingin

 Kapal menyusuri sepanjang tasik

 Menikmati keindahan senja

 Kapal Persiaran

 Kami sekeluarga dan kawan-kawan kami dari Klang

Aku dan Cinta



24 comments:

  1. Wah bestnya..cantik...Have fun then..

    ReplyDelete
  2. Lawa sangat pemandangan dekat sana... lampu-lampu semua... cantik bro... =D

    ReplyDelete
  3. cantiknya pemandangan waktu senja nie..

    ReplyDelete
  4. Subhanallah..cantiknya tempat nie abg khai...nanti share la bajet..teringin nak pi jugak..hehehe

    ReplyDelete
  5. Ohsem views, ohsem pictures ;3

    ReplyDelete
  6. cantik view tasik...tak ramai ahli rombongan, OK mcm tu..

    ReplyDelete
  7. Cantik suasananya.. ni dah nk masuk hujung tahun pasti dah mula sejuk kan.. Nice sharing my friend.. :)

    ReplyDelete
  8. guilin yg cantik mujur xterlupa nk pulang..

    ReplyDelete
  9. guilin waktu malam mmg cantik! nice photos

    ReplyDelete
  10. nice pandangan waktu senja ...

    ReplyDelete
  11. terlihat kemesraan Pak Lim dan Bu Cinta. romantis banget Pak Lim, tempatnya juga romantis banget...ehem. Oh ya Pak Lim naik boat persiaran itu kah ?

    ReplyDelete
  12. Cantiknyerrr semua gsmbar2 ni..

    ReplyDelete
  13. cantiknya... mmg patut la nak pergi sana... masukkan dalam buku catatan tahun depan... saya ni masih belum ada cinta so mungkin akan jumpa kat sana ke? :p haha...

    ReplyDelete
  14. cantiknya pemandangan senja dia
    jatuh hati lah plak
    eh kawan klang tu, klang katne
    saya orang klang! =)

    apapun selamat hari raya aidiladha MKL

    ReplyDelete
  15. Pemandangan kanal dengan lampu2 aneka warna ni sekilas mirip dengan kanal di Melaka ya? :)

    ReplyDelete
  16. Cantiknya Wooden Dragon Lake niee... tak sabar nak tau kos perjalanan... :D

    ReplyDelete
  17. Cantiknya view di Wooden Dragen lake tu..

    ReplyDelete