Friday, 31 October 2014

Beautiful Guilin 10 : Dazheng Hot Spring Holiday Hotel

Hari Kedua (Ahad Pagi)

Hari ini adalah hari kedua di Guilin, China. Saya sambung entri yang terbengkalai ini. Tak ada mood nak tulis pasal Guilin walaupun Guilin terkenal dengan keindahan alam semulajadinya. Sebelum kami menyambung lawatan kami ke tempat-tempat yang menarik di negeri China. Saya ingin membawa anda melihat panorama di sekitar Dazheng Hot Spring Holiday Hotel yang kami menginap malam tadi. Ini adalah panorama di awal pagi sebelum sambung trip ke tempat lain.

 Bas Pelancong yang disediakan untuk 8 orang. Lumayan juga.

 Bahagian belakang hotel kami

 Papan tanda hotel

 Seni hiasan yang mempersonakan

 Reception hotel

 Pemandangan berlatar batu kapur

Hotel, Batu kapur dan Air Pancut

25 comments:

  1. hehe, nanti ada mood update lah lagi ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah, kena ambil balik semangat yang hilang.

      Delete
  2. banyak tempat menarik di gulin ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang banyak...tak lawat habis pun...lawat yang utama je.

      Delete
  3. Biasanya kalau pergi dengan pakej, hotelnya memang best... untungla...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selalu juga banding beza dengan pakej dan pergi sendiri. Tengok mana yang lebih untung.

      Delete
  4. View luar hotel tu, tenang je kalau tengok waktu pagi.

    ReplyDelete
  5. Awat x dak mood? Hehe... samalah kite... nice hotel nice environment

    ReplyDelete
  6. hotel 5 bintang, bas tersedia depan hotel...memang best ikut package..

    di Guilin, byk gunung-ganang..

    ReplyDelete
  7. Seni hiasan tu typical chinese kan...Fengshui baik punya tu..he..he.

    ReplyDelete
  8. Menarik ni.. boleh disenaraikan sbg tmpt percutian sekeluarga yg menarik. Thanks sharing.. :)

    ReplyDelete
  9. seriously macam best..tgk gambar pon boleh rasa macam clean jer environment kat situ..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang depa menjaga sangat kebersihan alam sekitar terutama tempat awam.

      Delete
  10. Cantik tempat ni..
    Singgah bw sini..salam kenal :)

    ReplyDelete
  11. Wah bestnyerr kalau dpt pergi ...

    ReplyDelete
  12. Cantiknya...suasananya sangat tenang. Suka sebab tempatnya nampak bersih sangat.

    ReplyDelete
  13. cantiknya pemandangan ... tapi kenapa takde mood lak :p

    ReplyDelete
  14. Nampak lapang jer negara dorang kan...

    ReplyDelete
  15. Ke mana hilang nya mood tu abe..mesti byk kerja perlu settle ni ke sbb dh lalam JM x terjah sini ahahaha...

    Berapa rate hotel tu ye per night

    ReplyDelete
  16. mcm tenang jer suasana kt luar hotel tuu...mesti best kalau termenung kt situ kann...(^_^)

    ReplyDelete
  17. cantik hotelnya. nampak besar. syoknye ke china. kat sana mesti byk barangan beg n pakaian yg best2. coz org cakap kat sana murah.

    ReplyDelete