Wednesday, 15 October 2014

Bustel Klebang Melaka

Chalet Bus 0197414113

Banyak memori indah sekiranya anda bermalam dalam bus. Terkenang zaman dahulu, sekarang pun naik apabila pergi travel luar negara. Bustel atau hotel dalam bus. Bus lama dijadikan hotel. Bus tu terletak dalam parking bay. Anda boleh whatsapp untuk booking. Biasanya fully booked. Booking awal-awal seharusnya jadi amalan. Harga. Weekdays RM80. Weekend RM120. Biasanya, satu bus ada dua bilik. Setiap bilik ada bilik air sendiri. Setiap bilik boleh muat dua orang dewasa dan dua kanak-kanak. Bustel menghadap ke laut. Ada bustel untuk reception office. Ada bustel untuk kedai makan. Ada kira-kira 15 buah bustel buat masa ini. 

Yang best, Coconut Shake Klebang yang sangat terkenal terletak di area yang berhampiran. Best tapi kena beratur panjang. Di samping itu, ada juga kuih muih tempatan disajikan dan nasi lemak pun sedap. Harga pun berpatutan. Jangan lupa Coconut Shake Klebang yang sangat terkenal tu.

Bustel Klebang Melaka. (Kredit : Cik Na MN facebook)

Bilik tidor dan bilik air (Kredit : Cik Na MN facebook)

23 comments:

  1. Uniknya.. Kena try kalau dpt p melaka nnt...

    ReplyDelete
  2. la..hotel ke..saya ada lalu masa ke pantai klebang..ingatkan restoran

    ReplyDelete
  3. bustel? first time dengar
    kat malaysia pula tu

    ReplyDelete
  4. Not bad..boleh cuba ni...teringat zaman-zaman naik bas masa sekolah...banyak nyamuk dalam bas..he..he

    ReplyDelete
  5. festime dgr bus di jadikan hotel nih..

    ReplyDelete
  6. wah, isi kat dlm mcm bilik hotel biasa der.
    lawa giler.

    ReplyDelete
  7. Kat melaka kan abg...
    Wa memang best nie....bila lah agaknya cik akak bokeh sampai satna

    ReplyDelete
  8. menarik..mcm caravan....berfikir di luar kotak..

    ReplyDelete
  9. wahhh bestnyaaa... mesti try nanti nih! ohsem idea! XD

    ReplyDelete
  10. ya setuju dgn nohas spt caravan yg cantik.

    ReplyDelete
  11. Seronoknya...sekali sekala cuba kelainan

    ReplyDelete
  12. Perghhh... Best jugak try nih...

    ReplyDelete
  13. Wahh.. baru tahu ni. T kasih atas informasi yg menarik ni.. :)

    ReplyDelete
  14. wahhh baru tahu ada.. nie jadi nak pegi

    ReplyDelete
  15. dah sama cam hotel ... menarik ni ...

    ReplyDelete
  16. Terima kasih kawan-kawan blogger atas komen anda semua.

    ReplyDelete
  17. Kreatif.. Tahniah Melaka..

    ReplyDelete
  18. Memang inovatif sungguh bas-bas dijadikan chalet.

    ReplyDelete