Friday, 17 February 2017

Ekspedisi Krik-krik di Puncak Berekeh


Ringkasan Bukit Berekeh/Bukit Botak

1.  Lokasi : Kg Bawong,Lasah Sg Siput. Mukim Pulau Kemiri, Perak.
2.  Ketinggian : 1940 kaki/454 meter
3.  GPS trail : everytrail/ view ranger. Koordinat : 1805
4.  Kepayahan trek : 3.5/10
5.  Masa : 1 jam 30 minit
6.  Kadar jalan : Perlahan kepada Sederhana
7.  Mercu tanda : Sekolah Kg Bawong, Masjid Kg Bawong, Klinik Desa Kg Bawong 
8.  Permit tidak diperlukan dan masuk adalah percuma
9.  Mendaki awal pagi atau lewat petang untuk mengelakkan cuaca yang panas terik dan kurangnya pokok-pokok untuk berteduh.  


 Beirut Puncak Berekeh 

 Aksi-aksi Pendaki di Puncak Berekeh

 Krik-krik : Misi Pendakian 1 Minggu 1 Puncak

 Awan Karpet dinihari

  Memang sangat cantik karpet putih ๐Ÿ˜„ bentangan ku permaidani, dari baldu berwarna putih. eh eh, tetiba teringat rangkap lagu tu

 Geng-geng kami krik-krik : Muhammad Hudzaifah, Arif, Kaki travel khairuddin dan Baim yang duduk tu (Lelaki )

 SubhanaAllahi ammaa yasifoon (Glory be to God)

 Muhammad Hudziafah, Baim, Kaki travel Khairuddin, Arif dan Hafiz

Savana Malaysia

21 comments:

  1. teringin nak daki bukit.. hehe dkt sini nek bukit bendera je la.. hehehe

    ReplyDelete
  2. syoknya, nanti kalau nak pergi hiking nak join boleh dak haha.

    ReplyDelete
  3. tu baru bukit kan... kalau dapat puncak himalaya entah mcm mn laa rasanya

    ReplyDelete
  4. INDAH SEKALI VIEW PUNCAK BEREKEH,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak PI..JM x leh komen blog akak guna phone huhhuu...

      Delete
  5. bestnya dapat pergi hiking. dah lama hiking. last tak silap hiking di gunung stong tahun lepas

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. Sebab bila tanya next trip masing-masing senyap. Tiba-tiba up trip terus jalan..asalnya macam tulah...nama asal group next trip krik krik di tukar nama kepada krik krik sports officially..... Menurut ketua kumpulan Krik Krik, Abang Baim.

      Delete
  7. Dah lama x mendaki last naik rinjani ๐Ÿ˜ฌ

    ReplyDelete
  8. Wah cantiknya, teringin nak cuba

    ReplyDelete
  9. dia punya view sangat awesome la bro

    ReplyDelete
  10. Seronok dpt hirup udara segar mcm ni.. berbaloi rasa bila dh smpai mendaki

    ReplyDelete
  11. Subhanallah..view from the top..1 minggu, 1 puncak..terbaikk..

    ReplyDelete
  12. Pak LIm memang hebat, berjiwa muda. Kuat naik gunung.

    ReplyDelete