Wednesday, 13 December 2017

Betong, Thailand : Betong Street Art

Teman masih belum habis menulis entri tentang Betong yang terletak di Thailand. Bagi teman, tempat yang harus anda kunjungi. Tempatnya berdekatan dengan Malaysia, sempadan Malaysia dan Thailand.

Terletak berdekatan dengan Pengkalan Hulu. Lagi pun, di sini adalah tempat syurga makanan bagi mereka yang gemar makanan Thai. Buah-buahan pun segar, dan juga bagi mereka yang gemar  membeli barangan buatan siam. Entri kali ini membawa anda untuk menjejaki Betong Street Art. Betong Street Art terletak dalam pekan Betong, tidak jauh dari Betong World's largest Mail Box. Pekan Betong adalah kecil sahaja.  Kita punya Art Street  lagi gah. Street Art Betong adalah berasaskan  ayam jantan dan kucing. Di mana-mana tempat di Betong, anda akan menjumpai lambang ayam, telor dan mail box. Itu adalah lambang Betong.   

 Cinta dan Ayam Jantan

 Kaki Travel Khairuddin dan Kucing


 Chinta, dan Ibu yang sangat sayang akan kucing

 Kucing Meow Meow

Lokasi  berdekatan dengan Betong World's largest Mail Box

18 comments:

  1. Replies
    1. Saya suka Bentong. Akan pergi sekali lagi tahun 2018.

      Delete
  2. Betong x femes mcm Pdg Besar/Wang Klian/Bkt Kayu Hitam, mngkin barang2 lagi murah...dulu arwah pakcik suka gi Danok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang tak femes seperti yang sis gambarkan. Saya suka pasal tak sesak, aman dan tenang dan makanan murah.

      Delete
  3. Makin famous Betong lepas ramai baca entry ni nanti. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betong salah satu syurga makanan untuk kita.

      Delete
  4. Betong ni berdekatan Yala kot n boleh ke sana melalui Baling tapi xpsti juga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh pergi sana melalui pengkalan hulu. Baling pun berjiran dengan Pengkalan hulu.

      Delete
  5. Real betul lukisan kucing calico (3 warna - putih, oren dan coklat) tu, ingatkan ada kucing betul seekor duduk posing sekali kat situ :D

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. Boleh pergi sana untuk bercuti..menarik juga.

      Delete
  7. Kreatif dan cantik tempat ni.. best!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dekat je....4 km dari sempadan Malaysia, Pengkalan Hulu.

      Delete