Thursday, 15 March 2018

Itinenary Sakura 2018 : Tokyo, Japan

Memburu mimpi indah,Sakuraku sayang

(16hb Mac- 25 Mac, 2018)

Itinenary yang simpel. Tak sempat nak prepare sangat. Sibuk dengan tugasan harian. Main redah je kali ini. Ini adalah kali ketiga ke Jepun. Sangat suka Jepun. Dah sebati dengan jiwa.

Hari Pertama  : KLIA (Filipina Airlines)

                          Tokyo

Tokyo
Hogan Lovells

Ingin memburu Fujisan dan menikmati fuji san dengan berhanami di bawah pohon sakura. 

Hari Kedua  :   Kawazu


 Digjapan
The Early blooming sakura of kawazu


Hari Ketiga  :   Gala Yuzawa & Karuizawa


Gala Yuzawa Snow Resort
gala.co.jp

Hari keempat : Ibaraki, Hitachi Sea Side Park


 Hitachi City Sakura Matsui
Japan travel

Hari kelima  :  Nikko


Go travelaz
Nikko

Hari Keenam  :   Fuji


Mount Fuji
Gojipedia

Hari Ketujuh :  Yokohama



Zanta Covention Zanta International
Landnark Tower with Cherry blossoms

Hari kelapan  :  Tokyo
                             KLIA

Coretan ini ringkas. Kerana memburu masa. Masa sangat mencemburui teman.

22 comments:

  1. lg murah ke dgn flight phil.?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baru beli tiket saat-saat akhir. Dapat RM 1364.00 Book hujung bulan Januari,2018. Saat akhir tu.

      Delete
  2. Kena transit di Filifina dulu ke en Din...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes..transit 2 jam je.. makanan muslim disediakan.

      Delete
  3. Syoknya ni .. ehh bunga 'sakura' kat tempat saya dah mula mekar, mungkin sbb panas.

    ReplyDelete
  4. bestnya dpt melancong sokmo..

    ReplyDelete

  5. ain datang terjah blog sini.-farahain zfa-

    ReplyDelete
  6. Bon voyage..selamat berhanami..

    ReplyDelete
  7. lawanya hitachi city! japan ni salah satu fav place yang azah nak join. mudahan berkesempatan la ke sana. amin

    ReplyDelete
  8. Wahhh menarik.. seronok trip ni :)

    ReplyDelete
  9. cantik semua gambar..mana dapat.. hehehe

    ReplyDelete
  10. seronoknya dpt tengok bunga sakura!
    saya baru balik dari jepun bulan lepas, dpt merasa musim sejuk jela. next time nk cuba dtg masa sakura pulak

    ReplyDelete
  11. can't wait to be there.

    hi. jmput la join n meriahkan segmen GA kt sini

    http://www.raydahalhabsyi.com/2018/02/wonderful-march-giveaway-by-raydah.html

    ReplyDelete
  12. seronoknya bercuti di tokyo

    ReplyDelete
  13. Selamat berhanami di Tokyo tahun ni, Mr.MKL~ :D

    ReplyDelete
  14. wah..Japan lagi. nanti share story ye. selamat bercuti ye

    ReplyDelete
  15. fuh, sembang harga tiket je ribu2..

    ReplyDelete
  16. Masih di sana atau dah balik..Sakura di Tokyo sangat cantik..JM dah merasainya..alhamdulillah

    ReplyDelete
  17. Naik Phil flight ye. tak pernah terfikir pun lah.

    ReplyDelete