Thursday, 24 April 2014

Hong Paradise (Krabi Via Hadyai Siri 13)

Hong Island

Kami telah singgah di Hong Island selepas dibawa menjelajah ke Hong Lagoon. Hong Lagoon tidak mempunyai pantai. Kami telah singgah di Hong Island untuk melakukan aktiviti kesukaan kami. Kami hanya diberi masa selama sejam. Anda boleh snorkeling, berenang, berkayak, dan sunbathing. Kami hanya swimming dan snorkeling. Tak sempat nak bermesra-mesra dengan sahabat handai sekapal kerana masa sangat mencemburui kami.

Berikut adalah gambar-gambar di Hong Island. Gambaran saya akan Hong Island sebagai Hong Paradise. 'Lovely white sandy beach ideal for sunbathing, swimming and snorkelling. Enjoy great underwater adventures'. 












51 comments:

  1. Tak snorkeling ke Mas MKL, baju tak basah pun..eee..kalau JM tgk air yg kehijauan tu ..rasa nak terjun je TAPI dek kerana panas...macam malas pulak...sbb muka cepat sunburn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sunburn ada creamnya.....kan JM putri lindungan bulan...hihihi

      Delete
  2. awesome beach... warna air laut dia marvelous~~~ ;D

    ReplyDelete
  3. Wow.. cantiknya pantai tu.. mempersona & menceriakan... mmg menarik lah... thanks sharing permandangan indah ni sahabat.. :)

    ReplyDelete
  4. Mula2 tengok terdiam.. pemandangan yang cantik.. tapi bila tgk tuan blog possing cantik jer lagi bertambah jeles dibuat nyer hahahaa.. Boleh rasa keseronokan swimming dan snorkeling kat situ.. bersih jer.. azam azam nak pergi jugak hahahaa :D

    ReplyDelete
  5. cantik n viewnya indah sekali...

    ReplyDelete
  6. mmg cantik2lah kat sini yer. tq bekongsi sama !

    ReplyDelete
  7. ini tempat syuting james bond kah?

    ReplyDelete
  8. lawwah..
    singgah menabung sini. :)

    ReplyDelete
  9. Tak mandi ke en Din... ruginya..

    ReplyDelete
  10. Replies
    1. Tak tergambar keindahan ciptaan Allah SWT.

      Delete
  11. Tempat yang cantik selalunya menjadi kunjungan orang.

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum.. bestnya. nak repeat Krabi lagi ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Silakan....banyak lagi tempat di Krabi yang tak sempat saya kunjung.

      Delete
  13. bilalah agaknya boleh pergi travel macam ni... berangan jela dulu...huhu...

    ReplyDelete
  14. ok jgk kn g time low season, tk ramai org.. kalu gi time peak season kompom sesak ngn manusia.. nk posing kaw2 pun susah asek berlaga bontot je org kata....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu tip yang sangat baik...Semoga menjadi perhatian kepada kaki jalan.

      Delete
  15. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  16. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  17. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  18. Saya pun nak repeat...banyak lagi tempat yang menarik di sana...saya pun tak abis lagi...

    ReplyDelete
  19. subhanallah...sungguh indah ciptaan Allah

    ReplyDelete